Pomerančový dortík
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
V míse vyšleháme žloutky, pomerančovou kůru a moučkový cukr do světlé husté pěny. Poté metličkou přimícháme dětskou krupici a polovinu pomerančové šťávy a necháme asi 15 minut odstát. Mezitím si připravíme z bílků tuhý sníh. Jakmile uplyne 15 minut přidáme opatrně sníh a prosátou mouku. Jemně metličkou zamícháme a vložíme do dortové formy, kterou jsme si předtím vytřeli máslem. Pečeme na 180°C asi 25-30 minut.
Jakmile se nám koláč peče, připravíme si polevu. V malém rendlíku zahřejeme cukr krupici se zbylou pomerančovou šťávou. Vaříme tak dlouho dokud není sirup hustý.
Mezitím si vytáhneme koláč z trouby, necháme ho asi 10 minut odstát a poté do něj uděláme špejlí dírky. Následně několikrát potíráme pomerančovým sirupem a vždy necháme sirup vsáknout do koláče.
17. 04. 2013