V knižní novince pojmenované jednoduše Koláče najdete stovku nejlepších receptů na koláče, buchty či řezy, které vybrala zkušená redakce časopisu Apetit. Všechny vybrané recepty byly vyzkoušeny v pověstné redakční kuchyni a dotaženy k dokonalosti!
Praha, 19. srpna 2010
„Nápady a recepty jsme čerpali z vlastních zápisníků, desítek kuchařek i šesti ročníků Apetitu,“ popisuje výběr šéfredaktorka časopisu Hanka Matoušková. „Vybrané recepty jsme celé týdny zkoušeli a dolaďovali v naší redakční kuchyni. Z maminek a tet jsme vymámily jejich tajné triky. Jen ony totiž ví, jak zůstane křupavé, co má být křupavé, a šťavnaté, co má zůstat šťavnaté.“
Celkem 100 receptů je rozděleno do osmi kapitol: Tvarohové koláče, Ořechové koláče, Letní ovocné koláče, Podzimní ovocné koláče, Čokoládové koláče, České koláče, Světové koláče, Zdravé koláče.
U každého receptu je uvedený stupeň obtížnosti, doba přípravy a pečení, počet porcí, a nějaký tip nebo rada navíc. Přesně tak, jak je zvykem v časopisu Apetit.
Edice Apetit bude pokračovat dalšími kuchařkami (celkem jich bude 12). Po Koláčích přijdou Polévky, pak Maso a Těstoviny. Cílem edice kuchařek je naučit jejich uživatele, jak si vaření užívat! Kuchařku Koláče si lze prolistovat ještě před koupí – na www.apetitonline.cz. Zde je také možné si ji od 20. srpna objednat, stejně jako v e-shopech www.press.sk a www.send.cz. Prodejní cena kuchařky je 299 Kč (cena nezahrnuje balné a poštovné). Za tuto cenu ji koupíte i během Dnů Marianne (11.–12. září 2010) v promo stanech v Praze a Brně.
Vera 05. 09. 2010, 09:19
Tatiana 05. 09. 2010, 20:31
Šéfredaktor 06. 09. 2010, 15:41