Tvaroh je jedním z nejoblíbenějších mléčných produktů, přičemž je velmi významným zdrojem živočišných bílkovin. Na rozdíl od smetany nezvyšuje cholesterol. Na trhu je k dostání hned v několika variantách, které se liší obsahem tuku, takže pokud hledáte zdravější variantu - žádný problém!
Překvapivě tvaroh je téměř bez tuků a přesto dobře ochutí jídlo. Své využití díky tomu nachází mezi slanými i sladkými pokrmy. Hlavně v naší české kuchyni se najde velké množství receptů na koláče, buchty a dorty plněné tímto mléčným produktem. Pár z nich můžete hned vyzkoušet!
Tvarohový dortík
Není potřeba výjimečné příležitosti, aby jste mohli mít tuto delikatesu s tvarohem a máslovým základem.
Na rozdíl od margarínu je máslo mléčný výrobek. Vyrábí se složitým a zdlouhavým procesem "stloukáním". Dále se dělí podle trvanlivosti másla, která je závislá na obsahu tuku v něm. Obsahuje velké množství různorodých vitamínů skupin A, E, D, K a patří mezi produkty, které se ve své finální podobě dají konzumovat bez jakýchkoliv dodatečných úprav.
Kakaový koláč s tvarohem
Kakao je hořká prášková surovina vyrobena z kakaových bobů. Ty rostou na Kakaovníku a výsledná kvalita je závislá na druhu stromu, ze kterého se kakaové lusky, s boby uvnitř, sklízí.
Jde o zdravou surovinu bohatou na vitamín C, antioxidanty, hořčík, železo a jiné minerály. Nejlepší je konzumovat jeho nepraženou formu, která může v této podobě sloužit i jako energetická bomba. Místo uměle zpracovaných čokolád vyzkoušejte tuto zdravou a kvalitní variantu v kombinaci s tvarohem.