Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Tvarohová zebra

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 50min , Čas vaření: 50min
Celkový čas: 1h 40min , porce

3276 kalorií, 0.0g cukrů, 129.0g tuků, 221.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Z mouky, cukru krupice a Hery vytvoříme těsto, kterým vyložíme vymazanou dortovou formu (recept na průměr 24 cm), i po okrajích, ale jen asi 3/4 výšky formy.
Ve velké míse smícháme tvaroh (vaničkový), cukr, vejce, v mléce rozmícháme pudinkový prášek a přidáme ho k tvarohu. Tvaroh rozdělíme na 2 poloviny a do jedné přidáme kakao.
Na těsto začneme vrstvit tvaroh, doprostřed dáme lžíci světlého tvarohu, do jejího prostředku lžíci kakaového, pak zase navrch doprostřed lžíci světlého. Gravitace (nebo jí i můžeme trochu pomoci přitlačením lžíce) nám vytroří "zebří vzor" po nakrojení dortu.
Pečeme při 200°C asi 50 minut, tvarohová nápň trochu nabyde, okraje zezlátnou a i tvaroh získá "upečenou" barvu:)

Peta S

02. 01. 2011, Recept navštíven: 3686x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Tvarohová zebra

Tvarohová zebra

Z mouky, cukru krupice a Hery vytvoříme těsto, kterým vyložíme vymazanou dortovou formu (recept na průměr 2...

Tvarohová zmrzlina s ovocem

Tvarohová zmrzlina s ovocem

Tvaroh rozmixujeme, aby byl tekutější. Jahody rozmixujeme na kaši. Tvaroh stále mixujeme a přidáváme po...

Zobrazit všechny podobné recepty k Tvarohová zebra Link-arrow

Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Dělávám, jen dávám vanilkový cukr.
Přidané ingredience: Vanilkový cukr

06. 03. 2013, 22:50

Přidat komentář
Jozef
Výborne,ale nemám odvahu sa doň púšťať.Určite to bude fajn múčnik. Ďakujem. Jozef.

Jozef 06. 01. 2011, 11:21

veerac
Něco podobného jsem již zkoušela. Na vzhled dobrý, ale chuťově nic moc.

veerac 26. 02. 2011, 20:10

Jozef
Už som vyskúšal.Je to výborný zákusok.Ďakujem za recept.Jozef.

Jozef 27. 02. 2011, 09:12

Facebook komentáře