Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Skořice a její výhody

Často podceňujeme sílu přírody a místo, abychom jí využily, hledáme při různých potížích pomoc v "chemii" - navštívíme lékárnu, koupíme tu správnou piluli... Přitom současné výzkumy ukazují, že příroda od těchto potíží umí pomoci sama, a to k tělu mnohem šetrnějším způsobem. Řadu těchto přírodních produktů běžně používáme v kuchyni. Pravdu tak mají ti, kdož říkají, že správnou stravou lez nemocem předcházet, případně je mírnit či je odstranit. Jednou z běžně používaných ingrediencí je skočice. Takže jak to s ní je ?

Skořice se používá už více než 4000 let. Podporuje chuť k jídlu, snižuje krevní tlak a zlepšuje trávení. Zažívací trakt zahřívá a stimuluje, uklidňuje koliky, průjmy, nevolnosti a nadýmání. Díky dezinfekčním a antibiotickým účinkům ji lze použít i jako prostředek proti nachlazení, kašli a chřipce. Příznivě ovlivňuje metabolismus tuků a cukrů, což je výhodné u pacientů s cukrovkou. Moderní farmakologické výzkumy počínaje polovinou dvacátého století prokázaly antibakteriální, protizánětlivé a antioxidační účinky skořice, a v nedávné době byl prokázán i výrazný účinek antidiabetický.

Ajaja

31. 01. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Maja
Přidávám k tomuto článku svou vlastní zkušenost kombinace čerstvého chleba nejlépe celozrnného) namazaného máslem, medem a posypaného skořicí, je to vynikající.

Maja 01. 02. 2010, 10:34

Roxana
Dnes v noci jsem potkal ženu, proplouvala ulicí, voněla mi po parfému, vanilce a skořici … O skořici - na ordinace.cz, moc se mi to líbilo....

Roxana 01. 02. 2010, 20:06

tepito
Jen varuji žlučníkáře-těm skořice nesvědčí.

tepito 02. 02. 2010, 08:33

Ajaja
Jéje, poézie.....

Ajaja 02. 02. 2010, 18:48

Roxana
Ajajo!!!! "Rozhod jsem se léčit lásku lééékořicíííí......" to známe, ale jen jestli to pomáhá to nevím.

Roxana 03. 02. 2010, 14:30

Ajaja
Asi jo - ať už je výsledek, že láska trvá, nebo že láska zmizí.... :-))

Ajaja 03. 02. 2010, 16:52

Roxana
No, teď jsi mne pěkně setřela jak zamžené okno! Já tu písničku znám div ne půl století a vůbec mne nenapadlo, jak je to myšleno. Tak chce ten Neckář léčit žal opuštěného milence, či babu odčarovat pryč co nejdál?

Roxana 03. 02. 2010, 18:36

Ajaja
:-)))) To záleží na každém posluchači, v jakém rozpoložení se nachází a jaké východisko se mu hodí....

Ajaja 04. 02. 2010, 17:23

Roxana
Diplomatko!

Roxana 04. 02. 2010, 20:10

Ajaja
Jj - více než 3O let manželství se nezapře :-))

Ajaja 05. 02. 2010, 16:13

Facebook komentáře