Často podceňujeme sílu přírody a místo, abychom jí využily, hledáme při různých potížích pomoc v "chemii" - navštívíme lékárnu, koupíme tu správnou piluli... Přitom současné výzkumy ukazují, že příroda od těchto potíží umí pomoci sama, a to k tělu mnohem šetrnějším způsobem. Řadu těchto přírodních produktů běžně používáme v kuchyni. Pravdu tak mají ti, kdož říkají, že správnou stravou lez nemocem předcházet, případně je mírnit či je odstranit. Jednou z běžně používaných ingrediencí je skočice. Takže jak to s ní je ?
Skořice se používá už více než 4000 let. Podporuje chuť k jídlu, snižuje krevní tlak a zlepšuje trávení. Zažívací trakt zahřívá a stimuluje, uklidňuje koliky, průjmy, nevolnosti a nadýmání. Díky dezinfekčním a antibiotickým účinkům ji lze použít i jako prostředek proti nachlazení, kašli a chřipce. Příznivě ovlivňuje metabolismus tuků a cukrů, což je výhodné u pacientů s cukrovkou. Moderní farmakologické výzkumy počínaje polovinou dvacátého století prokázaly antibakteriální, protizánětlivé a antioxidační účinky skořice, a v nedávné době byl prokázán i výrazný účinek antidiabetický.
Maja 01. 02. 2010, 11:34
Roxana 01. 02. 2010, 21:06
tepito 02. 02. 2010, 09:33
Ajaja 02. 02. 2010, 19:48
Roxana 03. 02. 2010, 15:30
Ajaja 03. 02. 2010, 17:52
Roxana 03. 02. 2010, 19:36
Ajaja 04. 02. 2010, 18:23
Roxana 04. 02. 2010, 21:10
Ajaja 05. 02. 2010, 17:13