Sladké broskve

Broskve zlepšují náladu, neboť mají vysoký obsah vitamínu B3. Díky tomu, vám broskve mohou potlačit neklid nebo nervozitu. Věděli jste, že mohou být účinné i při astmatu nebo při chronickém kašli?

#damejidlo-siroky

Broskvová čína

Jestliže máte rádi exotická jídla, určitě vyzkoušejte broskvovou čínu. Broskve mají skvělé antistresové účinky a málo kalorií. Mají vysoký obsah draslíku, který je pro naše tělo velice důležitý. Pomáhá totiž udržovat výši krevního tlaku a tak předchází zhoršení portální hypertenze. Dále broskve obsahují vitamíny A, C, E, K a šest různých vitaminů skupiny B. 

Broskvový zákusek

Vynikající, osvěžující zákusek, který zaručeně potěší vaše chuťové pohárky. Broskve navíc obsahují spoustu rozpustné vlákniny, která je důležitá pro náš trávicí systém. Kyselina chlorogenová funguje jako antioxidant a pomáhá zpomalovat postup onemocnění. Vědci se domnívají, že působí protizánětlivě a může pomoci i proti nádorovému rozvoji.

Broskvové nanuky

Teplé počasí nás přímo vybízí, dát si nějakou tu zmrzlinu nebo nanuk. Co takhle udělat si vlastní domácí? Broskev svým tvarem připomíná srdce, je to pravděpodobně proto, abychom nezapomněli, že je pro naše srdce velmi prospěšná. Denní konzumace broskví pomáhá našemu srdci při jakémkoliv stupni srdeční nedostatečnosti. Broskve mají nízký obsah sodíků a proteinů, jsou mírně močopudné a tak pomáhají při selhání ledvin.

I když je broskev dostupná převážně v letních měsících, můžete si je dopřát také z konzervy. Zde si ale dávejte pozor na sladký nálev a dejte přednost těm, které ve sladkém nálevu nejsou.





#tchibo-siroky
přidejte na:
Šéfredaktor

01. 08. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář