Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Broskvový zákusek

Broskvový zákusek

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 0min
Nutriční hodnoty
3504 kalorií 1.0g cukrů 147.0g tuků 49.0g bílkovin

Příprava

Do mísy si připravíme mouku, prášek do pečiva a promícháme. K tomu nastrouháme kůru asi z poloviny omytého citrónu. Bílky oddělíme od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. V jiné nádobě ušleháme žloutky s krystalovým cukrem do pěny. Ke zpěněným žloutkům s cukrem postupně zašleháváme olej a vodu. Ušlehanou směs přilijeme k mouce a promícháme. Nakonec zlehka do těsta zabalujeme i sníh z bílků. Těsto nalijeme na hluboký, vymazaný a moukou vysypaný plech nebo obdélníkový pekáč. Pečeme v předehřáté troubě při 150°C asi 30 minut. Upečený korpus necháme vychladnout. Pak jej potřeme meruňkovou marmeládou.

Připravíme si náplň. Smetanu šleháme s cukrem, dokud nezhoustne. Pak do ní zlehka vmícháme jogurt. Ušlehanou šlehačkou potřeme upečené a džemem pomazané těsto.

Kompotové broskve scedíme a necháme okapat. Šťávu z nich si necháme na pudink. Na vrstvu šlehačky narovnáme okapané broskve. Můžeme dávat celé půlky nebo broskve předem nakrájet na půlměsíčky.

Nakonec podle návodu na obalu uvaříme pudink, místo mléka ale použijeme šťávu z kompotu. Ještě horký uvařený pudink nalijeme na těsto se šlehačkou a broskvemi. Nemusíte mít strach, šlehačka se nerozpustí. Takto připravený zákusek dáme do lednice vychladit.


kaccka

15. 11. 2009, Recept navštíven: 1861x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý zákusok ovocný

14. 01. 2016, 10:19

Přidat komentář
veerac
Kolik cukru (krupice) kam přijde?

veerac 09. 01. 2012, 22:47

Facebook komentáře