Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Snadnější loupání brambor.

Uvařené brambory ve slupce, po scezení vody, ihned opláchněte studenou vodou. Budou se vám snadněji loupat.

mozek

07. 01. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Ajaja
Tak vida - tuhle radu neznám, jen scedím, napíchnu na vidličku a loupu a loupu....

Ajaja 16. 01. 2010, 20:31

mozek
Taky jysme to trak dělali, ale nyní je vždy opláchneme studenou vodou a toto také urychlí chladnutí brambor.

mozek 17. 01. 2010, 16:07

Ajaja
Aha - tak proto to asi ani nezačnu dělat. Já mám potřebu konzumovat jídlo horké. Možná to není zdravé, ale trpím pocitem, že než ho dám od sporáku na stůl, tak je studené a už to není ono.

Ajaja 17. 01. 2010, 16:41

mozek
Tím opláchnutí horkých brambor studenou vodou, uvařené brambory zase tak rychle nevychladnou. Záleží pak na rychlosti a kdy je začneme loupat.

mozek 17. 01. 2010, 16:47

Ajaja
Aby šly brambory lépe loupat, stačí přidat do vody, v níž se vaří, lžíci oleje.

Ajaja 22. 01. 2010, 23:10

mozek
Tak to je dobrý nápad, to jsem ještě neslyšel, ale skusím to, jak to funguje. Díky za radu

mozek 23. 01. 2010, 17:10

mozek
Tak to je dobrý nápad, to jsem ještě neslyšel, ale skusím to, jak to funguje. Díky za radu

mozek 23. 01. 2010, 17:10

Ajaja
Jj - šťastné loupání :-)

Ajaja 23. 01. 2010, 17:20

Jiřulka
Děkuji za dobrý tip. Někdy oloupat brambory dá dost práce

Jiřulka 11. 02. 2010, 06:42

Roxana
No vidíte a u nás, pamatuji odmala, babička i mamka brambory scedily, vrazily mi vidličku a nůž do ruky a "dělej než vystydnou nebo to nepůjde oloupat!". No já jsem schopná všeho, nechat je stát ve vodě...něco dělám a zapomenu na ně... A zjistila, jsem, že to ochlazení, aspoň mne to šlo loupat tak nějak stejně, akorát jsem se nepopálila.

Roxana 20. 02. 2010, 20:26

mozek
Brambory se pouze rychle opláchnout szdenou vodou apak je nechávám vychladnout. Loupáíní je velmi rychlé.

mozek 21. 02. 2010, 13:06

Facebook komentáře