Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Solení luštěnin

Čočku, hrách, fazole je nutno osolit až jsou uvařené. Pokud je osolíte hned při vaření, může se Vám stát, že je budete vařit dlouho, nebo vůbec nezměknou.

mozek

10. 01. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Roxana
Solit před přípravou se nesmí ani vepřová játra, u hovězích to tak nevadí, ale stejně je solím až po tepelné úpravě.

Roxana 10. 01. 2010, 19:22

mozek
Roxano, souhlasím s Tebou. Jednou jsem to zkusil, zda je to pravda a moc jsem si nepochutnal.

mozek 11. 01. 2010, 10:55

Ajaja
Ani hovězí maso, je-li děláno na minutku, zvláště biftečky, se solí až na závěr. Jinak já když vařím čočku (velkozrnnou), tak ji klidně solím a měkká je cca za půl hoďky.

Ajaja 15. 01. 2010, 17:24

mozek
Domnívám se, že jídlo osolím až je hotové, nic tak podstatného nezkazím. Alespoň si to každý osolí pod své chuti.

mozek 16. 01. 2010, 13:36

Roxana
Souhlasím, dochutit si to může každý podle svého, jiná situace je u jídel, kde je potřeba, aby se potřebné ingredience vsákly a daly masu křehkost a typickou chuť, ale ti nejsou určitě minutky.

Roxana 16. 01. 2010, 17:09

Ajaja
No právě, vše chce své. Hovězí maso minutkové, když se nasolí předem, tak hrozí, že ta sůl vytahne všechnu šťávu a maso bude suché a tvrdé. Zato vařit čočku ve slané vodě není nic proti ničemu. Samo, že pak ji musím dochutit, podle toho, jaká je finální podoba a s čím ji kombinuji.

Ajaja 16. 01. 2010, 17:20

mozek
Každá zveřejněná rada je dobrá a užitečná. Člověk nemůže znít všechno

mozek 17. 01. 2010, 16:03

Ajaja
A je zvláštní, že u vepřového to neplatí, Tam mi naopak přijde horší zapomenout osolit a po úpravě chtít dosolit, to maso ani pak nemá chuť. Možná je to dáno také skladbou masa, obsahem minerálů.... ?

Ajaja 17. 01. 2010, 16:39

mozek
Zkoušel jsem sůl nahradit nějakým kořením, protože moc soli není pro lidský organismus dobrá poživatina. Osvědčil se mě pepř, ale nesmí se to přehnat.

mozek 17. 01. 2010, 16:50

Ajaja
Tak u masa ještě pomůžou bylinky - dobrá je k vepřovému např. saturejka, šalvěj...

Ajaja 17. 01. 2010, 18:06

Roxana
Pepř je pepř a sůl nenahradí.Je dobrý na trávení, ale u zdravých lidí, kdo má trochu játra, tam bych si dávala hodně pozor.

Roxana 17. 01. 2010, 19:05

Roxana
To je pravda, vepřové jak neosolí hned, aby se vstřebala sůl, tak to není ono ani náhodou. To asi bude konzistencí a skladbou svaloviny.

Roxana 17. 01. 2010, 20:13

mozek
Ono, když má člověk nějaké zdravotní potíže, tak musí dávat pozor jak na sůl, pepř a vůbec na koření pozor.

mozek 18. 01. 2010, 15:20

Ajaja
Bohužel, a proto čiňme vše pro naše zdraví - poslouchejme své tělo a vyjde to.

Ajaja 18. 01. 2010, 20:42

Facebook komentáře