Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Soutěž o zážitkový certifikát!

Za nedlouho bude v naší databázi receptů již 7 000 receptů, a proto jsme se rozhodli vyhlásit soutěž! Uživatel, jenž přidá recept s pořadovým číslem 7 000, se může těšit na poukaz na parní bylinkovou lázeň, dárkové balení bylinek pro domácí pěstování, silikonovou formu na bábovku, silikonový vál, rendlík My Firesadu misek

61488_mediumParní bylinková lázeň

Unikátní zážitek ze světa ajurvédy. Speciální bylinná lázeň spojená s masáží hlavy. Ushmashveda (ajurvédská procedura) je bylinná parní lázeň, kdy je napařováno celé tělo léčivými bylinami. Originální napařovací box je vyroben z exotického dřeva.

Teplota uvnitř boxu je do 40°C s maximální vlhkostí, kde dochází k napařování celého těla. Jedná se o velice příjemnou relaxační a uvolňující proceduru. Procedura probíhá tak, že klient si lehne do "napařovacího" boxu a venku zůstává pouze hlava a nechá na sebe působit sílu páry promíchanou s bylinami.

V bylinné parní lázni dochází k uvolnění napětí (nervové i svalové), vyčišťují se póry, dochází k celkové relaxaci, osvěžení a povzbuzení. Horká pára stimuluje krevní oběh, vyplavuje toxické látky, příznivě působí na pleť a pomáhá překrvením osvobodit od pocitů únavy, stresů a depresí.

Na počátku, je klient ponechán v místnosti, kde má k dispozici jednorázové spodní prádlo pro potřebu procedury. Na nahé tělo (kromě spodního prádla) je nejdříve nanesen esenciální olej. Poté člověk ulehá na dřevěnou mříž do boxu parní lázně. Při této proceduře je masér/ka vždy přítomen u parního boxu nejen z bezpečnostních důvodů, ale také proto, aby mohl člověku ošetřovat kapesníčkem obličej. Po 30 minutách v parním boxu dostane zákazník k dispozici župan a ručník, aby mohl odejít do sprchy. Veškerá kosmetika potřebná pro očistu těla, je k dispozici, včetně fénu. Po absolvování tohoto zážitku si vychutnáte ajurvédský čaj nebo sklenici minerálky.

Lokalita: Praha

Fotogalerie

Šéfredaktor

11. 10. 2012

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Šéfredaktor
Gratulujeme uživatelce se jménem Ajaja, která přidala recept s pořadovým číslem 7000 a vyhrála tak zajímavé ceny nejen do kuchyně!

Šéfredaktor 10. 12. 2012, 07:36

Ajaja
Jsem z toho celá převapená - ale děkuji moc :-)

Ajaja 10. 12. 2012, 20:03

hOJSADLO
Gratuluju :-)

hOJSADLO 10. 12. 2012, 20:32

Ajaja
Děkuju :-)

Ajaja 10. 12. 2012, 20:55

Facebook komentáře