Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Srecepty.cz navštívili Spišský salaš na Slovensku

12818_small

V říjnu jsme si udělali krátký výlet k našim slovenským sousedům. Navštívili jsme Spišský salaš nedaleko Spišského Podhradí. Byli jsme velmi mile překvapeni úrovní restaurace a vstřícností obsluhy. Nádherné malebné prostředí a stylově zařízená restaurace s výbornou kuchyní láká návštěvníky nedalekého spišského hradu i ty, co jen projíždějí dále do Košic nebo ještě dále na Ukrajinu. Její vyhlášené tradiční halušky připravované na vícero způsobů jsou výjimečné už jen proto, že se dělají z čistě domácích surovin. Dlouho jsme nejedli uzeniny, které ještě voněly udírnou a sýry byly čerstvé, dovezeny přímo od výrobce. Spišský salaš nabízí i ubytování a víkendové pobyty. Doporučujeme všem vyhladovělým řidičům zastavit, dát si výborné jídlo a správně vychlazené čepované nealkoholické pivo. Místa k parkování je zde dostatek. Nejen řidiči, ale i rodiny s dětmi, jež se rozhodly navštívit nedaleký hrad, jsou srdečně vítány. Jejich děti se vyřádí na dětských atrakcích, které jsou součástí velké terasy a venkovního posezení. Rodiče si tak nerušeně vychutnají něco k jídlu či pití z pestré nabídky salaše. Určitě návštěvu všem vřele doporučujeme!

Fotogalerie

Šéfredaktor

16. 11. 2009

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
PrinceznaII
Spišský salaš je fakt bomba. Stavíme tam pokaždé, když jedem k slovenské části rodiny. Jen se bojím co bude, až se dostaví dálnice

PrinceznaII 25. 12. 2009, 19:34

Roxana
My jezdili do Nízkých Tater, ale pak to tak podražili, ale jinak nádhera, jeli jsme pomalu do přírody co máme doma, ale stejně tam bylo jak v ráji.

Roxana 04. 01. 2010, 16:59

Facebook komentáře