Pokud zvládnete připravit skvělou svíčkovou omáčku s knedlíkem, pak se můžete považovat za dobrou hospodyňku. Podle toho jak to zvládnete, lze poznatjak jste v kuchyni zkušená. Existuje však více variant. Dnes si připravíme svíčkovou z králíka, tradiční svíčkovou od našich babiček a falešnou svíčkovou omáčku.
Svíčková z králíka
Králičí maso je lehoučké a je v něm dokonce mnohem méně tuku, než v ostatních druzích masa. Doporučuje se tedy především těm, kteří se snaží zhubnout, ale zároveň si chtějí připravit takové jídlo, na kterém si pochutnají.
Svíčková našich babiček
Poctivý vývar se vám může čas od času přeci jen hodit. Ať už pak vytvoří základ polévky či omáčky. Správný vývar by měl každého okouzlit svou plnou chutí. Většinou se připravuje z kostí, ale klidně pro lepší chuť můžete přidat i maso. Na vývar můžete použít maso z krku, plece, oháňky, žeber či hrudi. Vývar se také neobejde bez zeleniny.
Falešná svíčková omáčka s knedlíkem a hovězím zadním
Hovězí maso má typickou červenou až hnědo-červenou barvu. Je považováno za nejhodnotnější druh masa. Oproti vepřovému masu obsahuje více železa, zinku, kyseliny listové a vitamínu B12. Hovězí podporuje krvetvorbu a má jen 3 - 6 % tuku.