Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Svíčková z králíka

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 2h 30min
Celkový čas: 2h 50min , porce

1108 kalorií, 0.0g cukrů, 100.0g tuků, 13.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Nejdříve naporcujeme králíka, prošpikujeme a dáme stranou. Zeleninu očistíme.
Na mořidlo nebo-li lák nakrájíme kořenovou zeleninu a cibuli. Dáme do hrnce, zalijeme octem smíchaným s vodou a přidáme koření. 8 minut vaříme a necháme vychladnout.
Králíka dáme do hrnce a zalijeme mořidlem tak, aby byl ponořený a dáme do chladna na 3 až 4 dny. Potom lák scedíme, maso osušíme a zprudka opečeme na másle, aby se maso zatáhlo. Maso obložíme zeleninou a kořením z mořidla a dáme péci do trouby na 190 °C asi 30 minut. Králíka podlijeme horkou vodou a pečeme 2 hodiny, až maso jde od kosti.
Zeleninu rozmixujeme a přivedeme do varu. Zašleháme smetanu, promícháme a dochutíme cukrem a solí. Maso můžeme vykostit.
Svíčkovou z králíka podáváme tradičně s knedlíky.

KATZVEL

25. 06. 2010, Recept navštíven: 9215x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Svíčková z králíka

Svíčková z králíka

Nejdříve naporcujeme králíka, prošpikujeme a dáme stranou. Zeleninu očistíme. Na mořidlo nebo-li lák nakr...

Zobrazit všechny podobné recepty k Svíčková z králíka Link-arrow

Přidat recenzi
Evík
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept nezní špatně,ale ten ocet je tam divný. Je to moc. Já dávm místo smetaany jen zakysanou a je to mnohem lepší. Jinak je to vynikající úprava králíka.

26. 10. 2012, 21:59

maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Určitě bude chyba v množství octu. Skoro půl litru octu jsem v životě do žádného jídla zatím nedávala a ani nebudu. Dělávám také,ale místo octu dávám jen několik kapek citronu. Jinak až na ten ocet osvědčený recept.
Přidané ingredience: Citronová šťáva

26. 02. 2013, 12:05

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborná sviečková

17. 06. 2016, 09:30

Přidat komentář
Vera
Dělala jsem podle tohoto receptu svíčkovou a použila jsem je 200 ml octa. Musela jsem to vyhodit, protože to bylo tak kyselé, že se to nedalo jíst....nevím, kde se stala chyba :-(

Vera 22. 08. 2010, 10:45

Facebook komentáře