Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Svíčková z králíka

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
2h 30min 2h 50min
Nutriční hodnoty
1108 kalorií 0.0g cukrů 100.0g tuků 13.0g bílkovin

Příprava

Nejdříve naporcujeme králíka, prošpikujeme a dáme stranou. Zeleninu očistíme.
Na mořidlo nebo-li lák nakrájíme kořenovou zeleninu a cibuli. Dáme do hrnce, zalijeme octem smíchaným s vodou a přidáme koření. 8 minut vaříme a necháme vychladnout.
Králíka dáme do hrnce a zalijeme mořidlem tak, aby byl ponořený a dáme do chladna na 3 až 4 dny. Potom lák scedíme, maso osušíme a zprudka opečeme na másle, aby se maso zatáhlo. Maso obložíme zeleninou a kořením z mořidla a dáme péci do trouby na 190 °C asi 30 minut. Králíka podlijeme horkou vodou a pečeme 2 hodiny, až maso jde od kosti.
Zeleninu rozmixujeme a přivedeme do varu. Zašleháme smetanu, promícháme a dochutíme cukrem a solí. Maso můžeme vykostit.
Svíčkovou z králíka podáváme tradičně s knedlíky.


Přidat na Pinterest
KATZVEL

25. 06. 2010, Recept navštíven: 10898x


Přidat recenzi
Evík
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept nezní špatně,ale ten ocet je tam divný. Je to moc. Já dávm místo smetaany jen zakysanou a je to mnohem lepší. Jinak je to vynikající úprava králíka.

26. 10. 2012, 21:59

maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Určitě bude chyba v množství octu. Skoro půl litru octu jsem v životě do žádného jídla zatím nedávala a ani nebudu. Dělávám také,ale místo octu dávám jen několik kapek citronu. Jinak až na ten ocet osvědčený recept.
Přidané ingredience: Citronová šťáva

26. 02. 2013, 12:05

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborná sviečková

17. 06. 2016, 09:30

Přidat komentář
Vera
Dělala jsem podle tohoto receptu svíčkovou a použila jsem je 200 ml octa. Musela jsem to vyhodit, protože to bylo tak kyselé, že se to nedalo jíst....nevím, kde se stala chyba :-(

Vera 22. 08. 2010, 10:45

Facebook komentáře