Thajské speciality

Thajská kuchyně je stále více populárnější a oblíbenější. V Thajsku, v zemi s tropickým podnebím, najdete nádhernou přírodu, zjistíte, že tam žijí stále usměvaví lidé, a především si pochutnáte na jejich fantastické kuchyni. Thajské pokrmy jsou charakteristické svou ostrostí a pestrostí.


Kuchaři si potrpí nejen na chuť podávaných pokrmů, ale také na to, jak vypadají. Pečlivě je připravují s láskou a proto jim nevadí, dát si tu práci s vykrajováním ovoce a zeleniny. Mezi typické suroviny, které se v kuchyni používají, patří arašídy, chilli papričky, kari, koriandr, ryby, rýže, rýžové nudle, tofu, dary moře, tropické ovoce a také houby, kokosové mléko a zázvor.

#tescoma-velmi-siroky 

Krevetová polévka s kokosovým mlékem a citronovou trávou a limetkovými listy

Krevety jsou jedny z nejoblíbenějších pochoutek v rámci mořských plodů. Navíc existuje kolem 300 druhů. Největšími producenty je Čína, Indie a právě Thajsko. Krevety jsou zdravé a také dietní.


Jsou bohaté na bílkoviny, omega 3 mastné kyseliny a obsahují i vápník, jód, zinek a vitamín B12. V kuchyni je můžete vařit, grilovat, smažit, zapékat a klidně je můžete ochutnat i syrové, jelikož se servírují v sushi.



Thajské kari s cuketou

Cuketa je bohatá především na vitamín B, což prospívá nervové soustavě. Pokud ji budete konzumovat častěji, bude působit jako přírodní antidepresivum, zlepší se vaše paměť a skvěle bojuje proti stresu.


Kromě toho je výborným pomocníkem při redukční dietě a pomáhá i s překyselením organismu. Doporučuje se i těhotným ženám, protože obsahuje kyselinu listovou, která podporuje správný vývoj nervové soustavy plodu a snižuje i riziko potratu.


TOM YUM polévka

Citronová tráva prospívá trávení a pomáhá při léčbě chřipky, žaludečních a nervových nemocech a také při malárii. Pokud si z ní připravíte čaj, zlepší se vaše schopnost koncentrace. Při zevním použití pomáhá zmírnit svalovou bolest, ošetřují se s ní rány, otoky a dokonce se přidává i do koupelí, které osvěží duši i tělo.


Citronová tráva neboli citronela zmenšuje póry a pomáhá i s péčí o mastnou pokožku. Jestli ji budete pravidelně konzumovat, pročistíte si cévní, krevní, lymfatický i nervový systém a díky antioxidačním účinkům zpomalíte i proces stárnutí.  


#chefparade-siroky 
přidejte na:

02. 03. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář