Tipy k snídani!

Dobré ráno by mělo vždy začínat pořádnou snídaní, která vám dodá energii na celý den. Vyzkoušejte pomazánku s olivami, jablkový salát nebo vydatnou topinku s vajíčkem.

#tescoma-akce-velmi-siroky 

Pohanka s jogurtem a jahodami

Pohanka se doporučuje především těm, kteří svůj jídelníček museli upravit kvůli alergii na lepek. Jde totiž o bezlepkovou potravinu, která je navíc lehce stravitelná. Kromě toho má zahřívající účinky, takže pokud se chcete zahřát, sáhněte po pohance.


Pomáhá i při nemocech srdce. Obsahuje rutin a vitamín E, které prospívají činnosti cév - vrací jim pružnost. Díky vitamínu C se snižuje i riziko trombózy, infarktu, mozkové mrtvice a dokonce pomáhá udržet i mentální a fyzickou svěžest.


Jablkový salát s jogurtem


Říká se, že pokud si dáte 1 jablko denně, ochráníte tak své zdraví. Dokonce se o jablku povídá, že je lepší než 100 doktorů a že se v něm ukrývá elixír mládí. Všechno, co jste o něm slyšeli, je pravda.


Jablka jsou skutečně výjimečné ovoce, které bychom si měli dopřávat ve větším množství. Pomáhají regulovat činnost mnohých tělesných orgánů, posilují imunitu, srdeční činnost, cévy a regulují i hladinu cukru v krvi. A co víc? Jablka jsou skvělým dietním pokrmem.


Tvarohovo-jogurtová pomazánka s olivami

Olivy jsou bohaté na provitamin A, dále obsahuje vitamín D, E a K a najdeme v nich i kyselinu olejovou, flavonoidy a antioxidanty. 


Olivy podporují tvorbu kolagenu, prospívají srdci, zvyšují chuť k jídlu a pomáhají látkové výměně v buňkách. Navíc působí i jako prevence proti vzniku rakoviny.




Banánový toust s arašídovým máslem

Banány obsahují spoustu draslíku, který podporuje odvodňování, takže už vás nemusí trápit zadržování vody v těle. 


Banány obsahují i hořčík, vápník, zinek a vitamíny A, B a C. A pokud jste někde slyšeli, že po banánech se tloustne, není to pravda. Jeden banán má méně kalorií než nízkotučný bílý jogurt.


Vydatná topinka na snídani i večeři

Jarní cibulka vás překvapí sladší a svěžejší chutí oproti klasické cibuli. Do pokrmu se přidává nejen cibulka, ale i nať. 


Jarní cibulka zlepšuje činnost srdce i dýchacích cest a pomáhá regulovat krevní tlak. Přidáváme ji do salátů, polévek, do příloh nebo do pomazánek.




Ovesné vločky vznikají tak, že se rozdrtí ovesná zrna. Vločky jsou skvělým zdrojem energie, pomáhají při hubnutí a slouží i k nárůstu svalové hmoty. 


Pomáhají snížit hladinu cholesterolu a mužům pomáhají zvyšovat hladinu testosteronu. A jelikož nemají žádnou charakteristickou příchuť, můžeme si je připravit na sladko či na slano.


Lívanečky s řeckým jogurtem, čerstvými jahodami a čokoládou

Tato delikatesa vyžaduje trochu více času na přípravu, takže si nechte tuto snídani třeba na víkend, kdy nemusíte nikam spěchat a můžete si ji i náležitě vychutnat. 


Lívance polité čokoládou a ozdobené kousky čerstvých jahod jsou ideální snídaní do postele. S takovou snídaní vám ani nebude vadit, že venku řádí všichni čerti. Ani zima, ani mráz vaši náladu nijak neovlivní.





#tescoma-velmi-siroky 
přidejte na:

16. 01. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář