Vynikající červené zelí

Druhý svátek vánoční, na svatého Štěpána, se většinou setkává celá rodina a peče se husa nebo kachna. Jako příloha se podává domácí houskový knedlík, bramborový knedlík a dva druhy zelí.

Červené zelí k huse či kachně

Nejlépe chutná dušené červené zelí z hlávkového zelí. Chuť je rozhodně jiná než u zelí sterilovaného, ze sklenice. 

K jemně nastrouhanému zelí přidejte jablko, které bude oloupané a bez jadřinců. 

Společně vyduste a poprašte jemně moukou. Vykouzlíte tak originální dušené zelí, které skvěle chutná s bramborovým knedlíkem.

Červené zelí s brusinkami

Dalším z tipů může být dušené červené zelí, ozvláštněné brusinkami. Brusinky jsou přirozeně sladké a dodají zelí opravdu skvělou chuť. Do zelí můžete použít brusinky sušené, ty budou úplně nejlepší. Ale pokud neseženete, můžete přidat i brusinkový kompot. Chuť tím vůbec nezkazíte.

přidejte na:
Šéfredaktor

12. 12. 2018

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář