Ryby by měly být základem našeho jídelníčku. Obsahují zdraví prospěšné nenasycené mastné kyseliny, které si naše tělo neumí vytvořit samo a tak je musíme přijímat potravou. Podporují správnou činnost našeho srdce a udržují buněčné stěny pružné. Z nutričního hlediska je pro nás maso ryb to nejlepší.
#sushitime-siroky
Lososová roláda
Losos je velice zdravá ryba zejména pro naše srdce a činnost mozku. Snižuje riziko vzniku kardiovaskulárních chorob, zhoubných nádorů nebo artritidy. Losos je vhodný i při redukčních dietách a pro zlepšení kožních problémů. Z cenných látek obsahuje omega-3 mastné kyseliny, antioxidant astaxantin, vitamíny skupiny B a selen.
Zapečená pražma s bramborami
Středomořská ryba pražma, také známá jako Dorota je vysoce ceněná a poměrně běžná ryba u nás. Staří Řekové zasvětili tuto rybu bohyni Afroditě. Podobně jako losos, také obsahuje omega-3 mastné kyseliny, vitamíny skupiny B a D, selen a draslík.
Mořský vlk s ravioli
Mořský vlk je dravá ryba, která se dá snadno koupit kdekoliv v supermarketu. Má chutné bílé maso a málo kostí. Obsahuje velké množství bílkovin, hořčíku, fosforu a vitamíny skupiny B. Vynikající je marinovaný, grilovaný nebo dušený se zeleninou, ale opatrně s kořením, aby nezanikla jedinečná chuť jeho masa.
#decodoma-nerez-nadobi-siroky