Zamyšlení

Tak si tak čtu v těch našich příspěvcích, a říkám si, jestli si vůbec uvědomujeme jak krásný máme jazyk, a co vše s ním můžeme vyjádřit. Vždyť i ty recepty nemusí být pouze strohým výčtem surovin a návodem jak dál. Určitě jde do nich vložit i trochu humoru, odlehčit je a udělat zajímavějšími i pro ty, co je nebaví vařit.

přidejte na:

26. 02. 2010


Další články

Přidat komentář
Roxana
Já s Tebou naprosto souhlasím, já češtinu miluju, nakonec proč píšu prózu, básničky, proč si hraju se slovíčky... Ano, jsou vždy různé možnosti, jak danou věc podat. A jak rozdílné. Jen si nejsem zcela jista, že jsi s tímto tématem na pravém místě. Já si už nabila čumec.

Roxana 26. 02. 2010, 20:49

Chybějící obrázek
Ze stejného důvodu vznikly foodblogy :-) Jídlo se musí umět naservírovat se vším všudy. Umět ho podat a umět se o svém počínání vyjádřit je to nejdůležitější. www.dolcevita.blog.cz www.gurmanka.cz

DolceVita 27. 02. 2010, 10:09

Roxana
Tak s tím se na 100% ztotožňuji, tak je to správné, nedotažená činnost je k ničemu a pokazí i nejlepší jídlo - dojem je důležitý a jasnost a přehlednost v popisu velice důležitá.

Roxana 27. 02. 2010, 11:21

Ajaja
Je fakt, že s hodně jídly se pojí vždy něco zajímavého, případně "veselá historka z natáčení".... ale obávám se, že v konstrukci receptu na to není prostor, takže leda v komentáři pod ním ? Ale aby to zase nesklouzlo jinam... Člověk v České kotlině je ze své podstaty recesista, takže to jde tak snadno, že si toho ani nevšimne...

Ajaja 27. 02. 2010, 18:24

Roxana
No právě! Já začnu o koze, skončím o voze, pak nevím co jsem vlastně chtěla říct, recese je mi vlastní stejně jako dvojsmyslné vtípky, ironie, ba i sarkasmus. Ale vždy ve srandě, ráda se směju. Jenže - kdo mne nezná a já mu to nevysvětlím, jééé, já naštvala lidí a pak jsme byli nejlepší kámoši.

Roxana 28. 02. 2010, 00:00

Roxana
No a někdo nahodí zajímavý recept, já si vzpomenu, jak sousedka dala do rajské sádru místo mouky a už řvu smíchy a píšu a je to tady, copak to vydržím???? Ať se zasmějí taky ostatní, jenže ostatní zrovna zajímá aktuální informace, zda dotyčná dává do rajské také nastrouhaný perník či ne (a ne sádra).

Roxana 28. 02. 2010, 00:02

Ajaja
Tak nějak, ale dobré jídlo a dobrý humor patří k sobě

Ajaja 28. 02. 2010, 17:50

Roxana
No to máš pravdu, víš jaký to má vliv na trávení a celkové zdraví????? Zásadní, to je horší jak éčka. To myslím vážně.

Roxana 28. 02. 2010, 18:15

Roxana
Milá tudy, když si přečtu posledni větu Tvého zamyšlení nad jídlem a srandou, dovolím si tvrdit, že toto má hodně zásadní vliv i na návštěvnost stránek. Opůrce vaření sem nepoleze, ale trochu srandy ho přitáhne no...a ....chytí se.

Roxana 28. 02. 2010, 18:18

Roxana
Milá tudy, když si přečtu posledni větu Tvého zamyšlení nad jídlem a srandou, dovolím si tvrdit, že toto má hodně zásadní vliv i na návštěvnost stránek. Opůrce vaření sem nepoleze, ale trochu srandy ho přitáhne no...a ....chytí se.

Roxana 28. 02. 2010, 18:18

Chybějící obrázek
Proto jsem to psala.

tudy 28. 02. 2010, 19:18

Roxana
do slova a písmene jsem tě pochopila.

Roxana 28. 02. 2010, 19:19

Ajaja
Úzká specializace, když to není pro profesionály, je spíše na škodu.

Ajaja 01. 03. 2010, 17:59

Roxana
Přesně tak, hoteliér na náš "humor" zvědavý nebude, ale taky, pro koho jsou vlastně ty stránky?

Roxana 01. 03. 2010, 18:18

Ajaja
No, řekla bych, že "stopro" profesionál sem asi nechodí... A když, tak jen semo tamo ze zvědavosti, těžko za poznáním. Ti sledují jiné trendy.

Ajaja 01. 03. 2010, 22:13

Roxana
Naprostý souhlas

Roxana 03. 03. 2010, 15:17

tepito
Hezky psal recepty Achille Gregor(snad píši jméno správně)-bylo tam vše důležité pro tvorbu jídla i trocha toho člověčenství se tam vešla.

tepito 13. 03. 2010, 08:03