Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Pro začínající kuchařky

Přidat příspěvek
Roxana
Roxana

08. 12. 2009, 13:27

Holky, máte pravdu dá se tam hodit cokoliv i zelenina z mrazáku, cokoliv jedlého a je to dřív pryč než řízek!

Odpovědět

tepito
tepito

08. 12. 2009, 12:36

Já si říkala,že to není nic světoborného,ale třeba to někdo použije.:)

Odpovědět

Maja
Maja

08. 12. 2009, 12:26

Toto využití zbytků od obalování čehokoliv znám od mojí mamky(znám jen placičku, bramborák ze zbytků je dobrý tip), protože za dob totality bylo všeho jaksi málo a  tak se  v naší domácnosti využívaly i tyto zbytečky. občas si na to vzpomenu sama a udělám tak manželovi i něco na sváču.

Cituji:

 

Cituji:

Mám malou radu:dcera mi pomáhá s obalováním řízků a když zbude mouka,vajíčko a strouhanka sesype je dohromady,přidá nastrouhanou syr.bramboru,česnek a majoránku a udělá si bramboráček.Nebo do zbytků trojobalu nastrouhá sýr+ různé bylinky ze zahrádky a má tzv.placičku.Já vždy zbytky dávala slepicím,ale ona je šetrnější.

Zapoměla jsem napsat,že to samozřejmě usmaží.

 

Odpovědět

tepito
tepito

08. 12. 2009, 12:20

 

Cituji:

Mám malou radu:dcera mi pomáhá s obalováním řízků a když zbude mouka,vajíčko a strouhanka sesype je dohromady,přidá nastrouhanou syr.bramboru,česnek a majoránku a udělá si bramboráček.Nebo do zbytků trojobalu nastrouhá sýr+ různé bylinky ze zahrádky a má tzv.placičku.Já vždy zbytky dávala slepicím,ale ona je šetrnější.

Zapoměla jsem napsat,že to samozřejmě usmaží.

Odpovědět

tepito
tepito

08. 12. 2009, 12:19

Mám malou radu:dcera mi pomáhá s obalováním řízků a když zbude mouka,vajíčko a strouhanka sesype je dohromady,přidá nastrouhanou syr.bramboru,česnek a majoránku a udělá si bramboráček.Nebo do zbytků trojobalu nastrouhá sýr+ různé bylinky ze zahrádky a má tzv.placičku.Já vždy zbytky dávala slepicím,ale ona je šetrnější.

Odpovědět

Maja
Maja

06. 11. 2009, 20:52

Vařím sice už delší dobu, ale rady a tipy se určitě budou hodit i nám zkušenějším.

Odpovědět

ik777
ik777

06. 11. 2009, 17:08

Tak to tiež súhlasím,určite sa aj mne zídu dobré rady skúsenejších kuchárok.

Odpovědět

veka
veka

27. 10. 2009, 15:36

Jsem pro, například teď jsem dělala zásmažku a nějak jsem to s tou moukou neodhadla a nakonec byla omáčka moc hustá.

Takže se připojuji a těším se. Já jsem totiž začátečník.

Odpovědět

Roxana
Roxana

26. 10. 2009, 14:56

Začínající zdaleka nejsem,ale kolik já se dozvím někdy nových věcí! Beru taky!

Odpovědět

bottle
bottle

24. 10. 2009, 23:05

s tím naprosto souhlasím, také začínám a občas tápu:) moc se mi tu líbí a doufám, že to tedy půjde rychleji... myslím to učení se:)

Odpovědět

Šéfredaktor
Šéfredaktor

23. 09. 2009, 18:39

Určitě je to dobrý nápad. Některé z Vašich rad už máme sepsány v našich "radách a tricích", tak se určitě inspirujte. Pokud máte i jiné rady, můžete si je samozřejmě sdělit navzájem v tomto fóru.

Odpovědět

heleen1
heleen1

22. 09. 2009, 19:17

Možná by bylo dobré zavést rubriku pro začínající kuchařky. Mám na mysli rady jako např:

Podložit masové prkénko utěrkou, klepané maso přikrýt folií, aby masová štáva necákala po kuchyni a nemusely paličku na maso drhnout.

Těsto na vánoční cukroví se nejlépe dělá v míse / cukr ani kakao " nelítá " po vále /

Pokud vaříme omáčku, jejíž základem je jíška, potom na 4 porce stačí do tuku 2 zarovnané lžíce hladké mouky.

Taových rad, které jsou pro zkušené kuchařky běžné, by se určitě našlo nmohem víc a možná i my , zkušené, bychom se něčemu přiučily.

Odpovědět