Pro začínající kuchařky

08. 12. 2009, 12:26
Toto využití zbytků od obalování čehokoliv znám od mojí mamky(znám jen placičku, bramborák ze zbytků je dobrý tip), protože za dob totality bylo všeho jaksi málo a tak se v naší domácnosti využívaly i tyto zbytečky. občas si na to vzpomenu sama a udělám tak manželovi i něco na sváču.
Odpovědět
08. 12. 2009, 12:20
Mám malou radu:dcera mi pomáhá s obalováním řízků a když zbude mouka,vajíčko a strouhanka sesype je dohromady,přidá nastrouhanou syr.bramboru,česnek a majoránku a udělá si bramboráček.Nebo do zbytků trojobalu nastrouhá sýr+ různé bylinky ze zahrádky a má tzv.placičku.Já vždy zbytky dávala slepicím,ale ona je šetrnější.
Zapoměla jsem napsat,že to samozřejmě usmaží.
Odpovědět08. 12. 2009, 12:19
Mám malou radu:dcera mi pomáhá s obalováním řízků a když zbude mouka,vajíčko a strouhanka sesype je dohromady,přidá nastrouhanou syr.bramboru,česnek a majoránku a udělá si bramboráček.Nebo do zbytků trojobalu nastrouhá sýr+ různé bylinky ze zahrádky a má tzv.placičku.Já vždy zbytky dávala slepicím,ale ona je šetrnější.
Odpovědět


23. 09. 2009, 18:39
Určitě je to dobrý nápad. Některé z Vašich rad už máme sepsány v našich "radách a tricích", tak se určitě inspirujte. Pokud máte i jiné rady, můžete si je samozřejmě sdělit navzájem v tomto fóru.
Odpovědět
22. 09. 2009, 19:17
Možná by bylo dobré zavést rubriku pro začínající kuchařky. Mám na mysli rady jako např:
Podložit masové prkénko utěrkou, klepané maso přikrýt folií, aby masová štáva necákala po kuchyni a nemusely paličku na maso drhnout.
Těsto na vánoční cukroví se nejlépe dělá v míse / cukr ani kakao " nelítá " po vále /
Pokud vaříme omáčku, jejíž základem je jíška, potom na 4 porce stačí do tuku 2 zarovnané lžíce hladké mouky.
Taových rad, které jsou pro zkušené kuchařky běžné, by se určitě našlo nmohem víc a možná i my , zkušené, bychom se něčemu přiučily.
Odpovědět