Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Sekaná bez tuku

Přidat příspěvek
tepito
tepito

13. 11. 2010, 07:41

to je hezký jak tady všechny uznáváme,že křehčené,mělněné a jinak zkažené potraviny jsou fujky,ale to mi řekněte,kdo to teda kupuje???

Odpovědět

Roxana
Roxana

01. 03. 2010, 21:09

Jo jo, čestina je velmi bohatý jazyk, to by samo o sobě nebylo nic špatného, ale vynalézavé lidi, to by taky samo o sobě nebylo  nic špatného, jen kdyby se nasměrovali někam jinam než na podvody.

Jsme mistři!

Teď tak koukám dozadu a zapomněla jsem než jsem tohle ,napsala, cože to bylo Tepita tuším, rozemleté, rozmělněné maso, já se nemohu ještě moc smát, protože kašlu!

Tedy nevím, co si pod tím přestavit, mleté maso je snad zmasakrované dost, ne?

Leda pro ty důchodce - předkousané?

Á - už jsem vzdělanější, mají to v Makru a je ro našlehané mleté maso. A je to! Už jste viděli, že by vám z lásky jen tak šlehali ještě mleté maso? Já ne. Tudíž je jasné, šlehám-li mleté maso, zcela stoprocntně do něj přidám vodu. Do sekané se přece přidává, tak už nemusíte, oni jsou tak laskavi, že vám jí tam přidají sami!

Ovšem si ji zaplatíte, to dá rozum, doma byste ji tam chlejstli  beztak z kohoutku, tak pro jistotu do ní zase něco nas.., přidají.

Odpovědět

Ajaja
Ajaja

01. 03. 2010, 17:06

Máš pravdu - tento hnus nahradí klidně jiným. Tedy názvem či přívlastkem. Vždyť čeština je tak bohatý jazyk....

Odpovědět

Roxana
Roxana

01. 03. 2010, 13:42

Fuj, taky jsem se lekla!

Cituji:

tudy - doufám, že to není rakce na křehčené maso, to se opravdu nedá.... pustí to všechnu tu vodu, co do toho napumpovali, maso samo je pak bez chutí, byť bylo i v marinádě...

Odpovědět

Roxana
Roxana

01. 03. 2010, 13:39

Včera jsem proti Křehčenému masu četla další varování, nevím už kde - kuřečí, krůtí a králičí tak dělají. Ty nemoci, které to způsobuje a které si zaplatíme za jedovatou vodu, napíchanou do masa, vám tu jmenovat radši  nebudu. Myslím, že nám brzy zmizí z pultů a honem vymyslí něco jiného....

Cituji:

Dnes jsem v Albertu málem koupila kuřecí řízky - zarazila mě cena, tak jsem začala studovat, ejhle, oni byli křehčené, fujrajxl

Odpovědět

default

26. 02. 2010, 17:23

 

Cituji:

tudy - doufám, že to není rakce na křehčené maso, to se opravdu nedá.... pustí to všechnu tu vodu, co do toho napumpovali, maso samo je pak bez chutí, byť bylo i v marinádě...

Nee, to je reakce na ten prášek na praní.

Odpovědět

Ajaja
Ajaja

26. 02. 2010, 17:07

tudy - doufám, že to není rakce na křehčené maso, to se opravdu nedá.... pustí to všechnu tu vodu, co do toho napumpovali, maso samo je pak bez chutí, byť bylo i v marinádě...

Odpovědět

default

26. 02. 2010, 17:06

Zase dobrá kuchařka si poradí i s tím co je po ruce a je-li to dobře ochucené a upravené, však se to spapká. Ostatně od toho tu máme inspiraci i v receptech, tak ji využijme a buďme lepší než víme, že jsme. Remcat stejně nic neřeší. Prostě se tomu postavme čelem a buď narazíme nebo prorazíme.

Odpovědět

Ajaja
Ajaja

26. 02. 2010, 17:05

Dnes jsem v Albertu málem koupila kuřecí řízky - zarazila mě cena, tak jsem začala studovat, ejhle, oni byli křehčené, fujrajxl

Odpovědět

Roxana
Roxana

25. 02. 2010, 22:53

Nakonec - namočit flák masa do rána do vody umí každý. A když to chcete bez chuti jako z obchodu, přisypte něco pracího prášku!

Cituji:

Maso je maso. Ošetřené či nïkoliv, ale je to maso. Vím mě se to mluví. To jehně i ten daněk byli veterinárně podchyceni. Bude-li ještě někdy taková nabídka- to ovšem nevím. Kéž by.

Odpovědět

default

25. 02. 2010, 19:23

Maso je maso. Ošetřené či nïkoliv, ale je to maso. Vím mě se to mluví. To jehně i ten daněk byli veterinárně podchyceni. Bude-li ještě někdy taková nabídka- to ovšem nevím. Kéž by.

Odpovědět

Ajaja
Ajaja

25. 02. 2010, 16:52

No vidíš, šlo to  -  ´byla dokonce měkká, i když nebyla křehčená...

Cituji:

Jak můžeš požít "neošetřené " maso.....

Cituji:

Koukám, že jsem měla velké štěstí, když jsem koupila kotletu, dnes ji dělala na minutku a ona fakt byla BEZ vody, tedy hóóódně drahé vody...

 

Odpovědět

Roxana
Roxana

25. 02. 2010, 13:50

Jak můžeš požít "neošetřené " maso.....

Cituji:

Koukám, že jsem měla velké štěstí, když jsem koupila kotletu, dnes ji dělala na minutku a ona fakt byla BEZ vody, tedy hóóódně drahé vody...

Odpovědět

Roxana
Roxana

25. 02. 2010, 13:49

Jo, jo, půlku prasete jsme měli asi 3x a ještě v paneláku. Obdivuji sama sebe. Mrazák máme samostatný, nebyl problém.

Ještě v Praze nám v největších vedrech odešla v pátek večer! lednice, tak v sobotu ráno jsme  mastili pro novou, už je to let....no  a u nás byl takový obchod, ještě ty markety snad nebyly, tak jsme koupili mrazák, zachránit aspoň to, v lednici se to dalo spotřebovat. A pak jsme koupili ještě lednici a v kuchyni se nehnuli.

Odpovědět

tepito
tepito

25. 02. 2010, 06:21

Tak je to nejlepší-koupit si celý kus a pak sama naporcovat.Kdysi jsme si kupovali půlku prasete,teď to nejde,mám malý mražák a nový už nemám kam dát.

Odpovědět

PrinceznaII
PrinceznaII

24. 02. 2010, 20:27

jééé a kde se takové nabídky dostávají ? j chci taky jelena , srnu , kanceeeeee

Cituji:

 

Cituji:

Koukám, že jsem měla velké štěstí, když jsem koupila kotletu, dnes ji dělala na minutku a ona fakt byla BEZ vody, tedy hóóódně drahé vody...

Já měla to štěstí, že nám byl nabídnut ke koupi daněk a poté i jehně, tak s dobrými přáteli napůl jsme to vzali a maso je jedna báseň.

Odpovědět

default

24. 02. 2010, 19:21

 

Cituji:

No to se Terda bude mít

Cituji:

 

Cituji:

Koukám, že jsem měla velké štěstí, když jsem koupila kotletu, dnes ji dělala na minutku a ona fakt byla BEZ vody, tedy hóóódně drahé vody...

Já měla to štěstí, že nám byl nabídnut ke koupi daněk a poté i jehně, tak s dobrými přáteli napůl jsme to vzali a maso je jedna báseň.

 

Terda se měl, když jsem to vykošťovala. To se ode mne nehnul, i kdybych ho ušlapala. Jinak dostane kousek vždy, když vyndám maso z mrazáku a rozmrazím. Hned ví, kdy je ta správná doba.

Odpovědět

Ajaja
Ajaja

24. 02. 2010, 17:37

No to se Terda bude mít

Cituji:

 

Cituji:

Koukám, že jsem měla velké štěstí, když jsem koupila kotletu, dnes ji dělala na minutku a ona fakt byla BEZ vody, tedy hóóódně drahé vody...

Já měla to štěstí, že nám byl nabídnut ke koupi daněk a poté i jehně, tak s dobrými přáteli napůl jsme to vzali a maso je jedna báseň.

 

Odpovědět

default

24. 02. 2010, 11:13

 

Cituji:

Koukám, že jsem měla velké štěstí, když jsem koupila kotletu, dnes ji dělala na minutku a ona fakt byla BEZ vody, tedy hóóódně drahé vody...

Já měla to štěstí, že nám byl nabídnut ke koupi daněk a poté i jehně, tak s dobrými přáteli napůl jsme to vzali a maso je jedna báseň.

Odpovědět

Ajaja
Ajaja

22. 02. 2010, 19:40

Koukám, že jsem měla velké štěstí, když jsem koupila kotletu, dnes ji dělala na minutku a ona fakt byla BEZ vody, tedy hóóódně drahé vody...

Odpovědět

Roxana
Roxana

21. 02. 2010, 19:22

Tepito asi tak, pokud  bude poptávka, bude i nabídka.

Jakmile lidé prohlédnou, podvodní výrobci budou mít po ptákách a levně sypoucím se penízkům.

Odpovědět

tepito
tepito

21. 02. 2010, 08:37

V pátek jsem byla na nákupu v supermarketu a měli v akci mělněné mleté maso,schválně jsem se dívala ,kteří lidé si to berou-nikdo se nedíval na etiketu,vzali a šli.Nebyli to jen "chudí"penzisti.Já to nechápu,vždyť na tom děsně prodělávaj a ještě to ani není dobrý.Dokud to budou lidi akceptovat,tak se to výrobci vyplatí.

Odpovědět

PrinceznaII
PrinceznaII

20. 02. 2010, 20:27

tuším v páteční příloze Hospodářských novin o tom byl velký článek a taky provedený test křehčených (nebo-li vodou napuštěných )kuřecích prsou, které nějaký profi kuchař připravoval jen tak, na přírodno.

Koupili cca900 g masa, příčemž obsah přiznané vody byl 20%

poté co se maso upravilo standardním způsobem (restovat rychle na pánvi - teda pokusit se o to pří té vodě- a pak ještě dodělat v troubě) tak jeho váha byla asi třetinová

což vůbec nekorespondovalo s "příbalovým" letákem a normovaným úbytkem při této úpravě

Cituji:

Princezno, máš pravdu, maso má vody víc jak masa. Dřív jsem na pánev  pokrájela maso a opékala. Dnes v mžiku stojí ve vodě. Vyliju. Znovu stojí ve vodě a já  vařím místo opékání! Znovu vylejt. Pak se konečně peče, sice je ho nějak méně, ale voda je pryč.

Doufám, že i tímto pomáhám ekonomické krizi. A to mne hřeje u srdce u menší porce večeře za větší peníz.

Odpovědět

Roxana
Roxana

20. 02. 2010, 19:49

Princezno, máš pravdu, maso má vody víc jak masa. Dřív jsem na pánev  pokrájela maso a opékala. Dnes v mžiku stojí ve vodě. Vyliju. Znovu stojí ve vodě a já  vařím místo opékání! Znovu vylejt. Pak se konečně peče, sice je ho nějak méně, ale voda je pryč.

Doufám, že i tímto pomáhám ekonomické krizi. A to mne hřeje u srdce u menší porce večeře za větší peníz.

Odpovědět

Roxana
Roxana

20. 02. 2010, 19:43

Koukala jsem tuhle kdesi, že šly ceny hodně dolů. Ale je fakt, že já si nedávno koupila bábovku pro babičku v té nejdražší prodejně ve městě, facku bych si dala!

Odpovědět