Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Horká vánoční čokoláda

Obtížnost Čas přípravy
0min
Čas vaření Celkový čas Porce
15min 15min
Nutriční hodnoty
192 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

1. V nádobě s dvojitým dnem rozehřejte čokoládu na teplou přibližně 50 °C. Ve druhé nádobě přiveďte k varu mléko a za stálého míchání jím zalijte rozehřátou čokoládu.
2. V malé trošce vody rozpusťte solamyl, přidejte k čokoládě na zahuštění a neustále přitom promíchávejte, dokud se čokoláda a mléko nespojí do husté směsi.
3. Jakmile vás tato základní verze začne trochu nudit, zkuste jí dodat švih pálivými papričkami. Nejprve do mléka přidejte jednu malou sušenou čili papričku, přiveďte k varu a odstavte. Až mléko zchladne na teplotu kolem 50 °C, přes cedník ho přilijte k rozehřáté čokoládě, jak je uvedeno v předchozím postupu. Jindy zase můžete zkusit drcenou vanilku nebo kousek skořice.


Přidat na Pinterest
Smart Press

23. 11. 2009, Recept navštíven: 3271x


Přidat recenzi
Přidat komentář
Hanca333
To je ten správný, nealkoholický nápoj, který zahřeje u srdce... Ale když je s kapkou alkoholu tak "pro dospělé" to je taky skvělé....

Hanca333 01. 02. 2010, 14:48

Facebook komentáře