Horká vánoční čokoláda
Obtížnost
Čas přípravy
0min
Čas vaření
15min
Celkový čas
15min
Porce
Nutriční hodnoty
192
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
1. V nádobě s dvojitým dnem rozehřejte čokoládu na teplou přibližně 50 °C. Ve druhé nádobě přiveďte k varu mléko a za stálého míchání jím zalijte rozehřátou čokoládu.
2. V malé trošce vody rozpusťte Solamyl, přidejte k čokoládě na zahuštění a neustále přitom promíchávejte, dokud se čokoláda a mléko nespojí do husté směsi.
3. Jakmile vás tato základní verze začne trochu nudit, zkuste jí dodat švih pálivými papričkami. Nejprve do mléka přidejte jednu malou sušenou čili papričku, přiveďte k varu a odstavte. Až mléko zchladne na teplotu kolem 50 °C, přes cedník ho přilijte k rozehřáté čokoládě, jak je uvedeno v předchozím postupu. Jindy zase můžete zkusit drcenou vanilku nebo kousek skořice.
Smart Press23. 11. 2009
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.