Čínské zelí

Čínské zelí

Zelenina, původem z Asie. V supermarketech je k dostání zelí pekingské, které se nesprávně označuje jako čínské zelí. Je ale třeba tyto dva druhy odlišit. Čínské zelí netvoří pevnou hlávku, jedná se o volné, někdy i mírně svěšené listy s výrazným žebrováním. Barva se může pohybovat od světle až po tmavě zelenou. Okraje listů mohou být různě zvlněné, vroubkované, kadeřavé, ale i hladké. V rámci tohoto druhu odlišujeme ještě několik dalších odrůd, které se liší svým tvarem i využitím. Je vhodné ke konzumaci samostatné, tak i tepelně upravené v kombinaci s těstovinami, hlavně při receptech inspirovaných čínskou kuchyní. V ČR jsou dnes k sehnání odrůdy Bokken, Ogi, Sobi.

 

Zdroj obrázku: depositphotos.com; shiboliangfood.en.made-in-china.com

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.