Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Cukrářské zdobení

Cukrářské zdobení

Přidat na Pinterest

Drobné jedlé ozdůbky mnoha různých barev a tvarů. Vyrábí se z cukru, pšeničných škrobů a sirupů, kakaových polev, aromat a potravinářských barev. Tyto výrobky nemají prakticky ve výživě zádný význam a slouží hlavně k dekoraci. Obvykle jsou tvrdé a ani ne příliš chutné. Vybrat si můžete z mnoha druhů od různých firem. Nabízejí například cukrové sněhové vločky, květinky, zlaté i stříbrné kuličky několika velikostí, srdíčka, válečky, čokoládová sypání, rýži, máček, pestrobarevné směsi, růžičky, lístečky, ovoce a další tvary. Zdobení se pouzívá k dekoraci moučníků, dortů, zákusků, cukroví, pohárů a jiných dezertů, ze kterých vytvoříte téměř umělecké dílo. Avšak vzhledem k jejich tvrdosti asi nepotěšíte starší osoby a také není vhodné pro malé děti. Hrozí totiž bezpečí zaskočení nebo vdechnutí.

Mezi zdobení můžeme zahrnout i zdobící tuby s bílkovou barevnou polevou, hotové čokopolevy, karamelové a marcipánové ozdoby, čokoládové hoblinky nebo kandované a sušené ovoce.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Velikonoční muffiny

Velikonoční muffiny

Z vajec a cukrů vyšleháme hustou pěnu, postupně přidáváme olej a nakonec zamícháme mouku s práškem do pečiv...

Banánové muffiny Petra Havlíčka

Banánové muffiny Petra Havlíčka

Ve velké míse smícháme žloutky, cukr a olej. Mícháme tak dlouho, dokud se cukr aspoň trochu nerozpustí a ne...

Hrnečkový beránek

Hrnečkový beránek

Smícháme cukry s mlékem a vejci, přidáme prášek do pečiva, mouku, vejce, citr. kůru, olej a těsto nalijeme ...

Kakaové košíčky s likérovým krémem

Kakaové košíčky s likérovým krémem

Všechny suroviny na těsto zpracujeme na hladké těsto a necháme ho chvíli v chladu odležet. Do misky si př...

Kakaové cukroví s mandlovým krémem

Kakaové cukroví s mandlovým krémem

Máslo, žloutky a cukr vyšleháme do pěny. Přidáme prosátou mouku, kakao, kypřící prášek a ořechy. Vypracujem...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Cukrářské zdobení Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře