Kakaové košíčky s likérovým krémem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Všechny suroviny na těsto zpracujeme na hladké těsto a necháme ho chvíli v chladu odležet.
Do misky si připravíme trochu hladké mouky. Z těsta odebíráme stejnoměrné malé kousky, v dlani je zakulatíme, z jedné strany lehce "omočíme" v misce s hladkou moukou a pomoučněnou stranou vtlačíme do formiček na malé košíčky. Díky tomu nemusíme formičky vymazávat tukem a vysypávat moukou, pečené kousky jdou opravdu lehce vyklopit.
Naplněné košíčky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
Pečené košíčky vyklopíme z formiček a necháme dobře vychladnout.
Na náplň si necháme v mikrovlnné troubě lehce povolit bílou čokoládu a spolu se změklým máslem a vaječným likérem vše našleháme do krému.
Náplň přendáme do cukrářského sáčku a naplníme košíčky. Nakonec posypeme cukrovým zdobením nebo giliášem.
Košíčky před uložením necháme v chladu dobře ztuhnout.
18. 12. 2011