Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Dýňový olej

Dýňový olej

Přidat na Pinterest

Jedná se o vysoce kvalitní a zdravý olej bohatý na vitamíny E, A, zinek, drahocenné omega kyseliny Omega 3 a Omega 6 mastné kyseliny. Neobsahuje žádný cholesterol. Je lisován za studena z dýňových semen. Jeho barva je hnědo-zelená a řadí se do kategorie olejů nejvyšší kvality. Ideální užití je za studena, tedy v ,,syrovém" stavu. Pro zdraví se dá konzumovat jen tak, po lžičce či přidat do proteinových či jiných ,,zdravotních" koktejlů. Nedoporučuje se olej tepelně zpracovávat, měl by být uchován v lednici.

Tento olej má blahodárné hojivé a sklidňující účinky, jelikož je zdrojem organicky vázaného zinku. Slouží také jako prevence proti zhoubnému bujení a nemocem prostaty. Povzbuzuje krevní oběh, je doporučován při kazivosti zubů, při lupénce, herpesu, akné, potížích s trávicím traktem, při ekzémech. Je také výborný jako základ do vlasových zábalů. Podpruje obnovu buněk a pružnost kůže, podporuje růst a pevnost nehtů.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Trošku sladký salát

Trošku sladký salát

Saláty natrháme na kousky, ovoce pokrájíme, balkánský sýr nakrájíme na kostičky. Vše promícháme, podáváme...

Houbičky naložené v oleji

Houbičky naložené v oleji

Žampiony nakrájíme na plátky a shiitake podle velikosti můžeme překrájet. Obojí podusíme na másle, poté při...

Opékaný filet z lososa

Opékaný filet z lososa

Filé z lososa očistíme od šupin, poté opláchneme a rozkrojíme na plátky. Kůži nařízneme a posypeme solí a p...

Dýňová krémová polévka s praženými dýňovými semínky

Dýňová krémová polévka s praženými dýňovými semínky

Dýni rozpůlíme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na větší kostky, které vhodíme do pekáče, pokapeme ol...

Ředkvičkové pesto s parmazánem

Ředkvičkové pesto s parmazánem

Parmazán nastrouháme, ředkvičkové listy omyjeme a česnek oloupeme a prolisujeme. Mandle vhodíme do mixéru a...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Dýňový olej Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře