Opékaný filet z lososa
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
0min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
610
kalorií
3.0g
cukrů
45.0g
tuků
75.0g
bílkovin
Příprava
Filé z lososa očistíme od šupin, poté opláchneme a rozkrojíme na plátky. Kůži nařízneme a posypeme solí a pepřem. Na pánev dáme kousek másla, necháme rozpustit a vložíme lososa nejprve kůží dolů a opékáme 2 minuty, poté otočíme, okořeníme a necháme 6 minut opékat. Před otočením položíme na kůži kousek másla na zjemnění, opět otočíme a dopékáme ještě 4 minuty. Losos by měl být měkký a křupavý. Těsně před podáváním talíř pokapeme dýňovým olejem a balsamikovým krémem.
Tip k receptu
Lososa můžete podávat se salátem nebo šťouchanými brambory
Bohemia Olej28. 07. 2015
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.