Mango

Mango

Plod mangovníku. Velikostně se podobá velké hrušce. Barva se mění podle zralosti plodu od zelené přes žlutou až k červené. Je běžně k dostání v našich obchodech, ale pozor na zralost. Zralé mango je po zmáčknutí měkké, může z něj vytékat šťáva. Pokud koupíme ještě nezralý plod, vyplatí se jej nechat doma dozrát. Před konzumací musíme plod oloupat, slupka je tvrdá. Dužina je sytě žlutá. Po rozkrojení narazíme na velkou zploštělou pecku, kterou musíme odstranit. Dužinu nakrájíme na kousky a můžeme konzumovat. Chuť zralého manga je příjemně kyselo sladká. Pozor si dejme na vlákna dužiny, která jsou silnější a mohou uvíznout mezi zuby. Proto mango krájíme na kousíčky a neokusujeme jako např. jablko. Můžeme jej také přidat do ovocných salátů. Mango má vysoký obsah betakarotenu, manganu, zinku, vitamínu C, E a vitamínů skupiny B. Konzumace vám může pomoci na unavené oči, prospěje vlasům i pokožce nebo překonat stresy, nervozitu a psychické vypětí.  
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.