Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Mango

Mango

Přidat na Pinterest
Plod mangovníku. Velikostně se podobá velké hrušce. Barva se mění podle zralosti plodu od zelené přes žlutou až k červené. Je běžně k dostání v našich obchodech, ale pozor na zralost. Zralé mango je po zmáčknutí měkké, může z něj vytékat šťáva. Pokud koupíme ještě nezralý plod, vyplatí se jej nechat doma dozrát. Před konzumací musíme plod oloupat, slupka je tvrdá. Dužina je sytě žlutá. Po rozkrojení narazíme na velkou zploštělou pecku, kterou musíme odstranit. Dužinu nakrájíme na kousky a můžeme konzumovat. Chuť zralého manga je příjemně kyselo sladká. Pozor si dejme na vlákna dužiny, která jsou silnější a mohou uvíznout mezi zuby. Proto mango krájíme na kousíčky a neokusujeme jako např. jablko. Můžeme jej také přidat do ovocných salátů. Mango má vysoký obsah betakarotenu, manganu, zinku, vitamínu C, E a vitamínů skupiny B. Konzumace vám může pomoci na unavené oči, prospěje vlasům i pokožce nebo překonat stresy, nervozitu a psychické vypětí.  

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Karibský ovocný salát

Karibský ovocný salát

Z maracuje a gránátového jablka vyjmeme semínka a smícháme je se zbylým ovocem, které jsme nakrájeli. Zas...

Polévka z melounu a manga

Polévka z melounu a manga

Meloun oloupeme a nakrájíme na kostky. Dáme do mixéru s oloupaným a nakrájeným banánem, medem a citronovou ...

Salát s mangem a papájou

Salát s mangem a papájou

Papáju a mango nakrájíme na kostičky, mrkev a cibuli na tenká kolečka. Grapefruit oloupeme a nakrájíme na p...

Kořeněné kuře s mangovým salátem

Kořeněné kuře s mangovým salátem

Kuře potřeme olejem, osolíme, posypeme garam masalou a osmažíme 6 minut z každé strany. Mango nakrájíme na...

Krémový šafránový jogurt

Krémový šafránový jogurt

Jogurt necháme překapat přes plátýnko (trvá to asi půl hodiny). Poté smícháme jogurt s cukrem. Vlákna š...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Mango Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře