Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Perník na pečení

Perník na pečení

Přidat na Pinterest
Jedná se o sladký pekárenský výrobek tmavě hnědé barvy. Název perník vznikl od ingredience pepř. Ten se společně s medem a moukou míchal a vznikla tyk původní receptura na perník. Postupně se recepty začaly upravovat a postupně se od starého způsobu začalo opouštět. Nyní se těsto skládá z mouky, mléka, vajec, cukru a medu. Do těsta se přidává skořice a zázvor. Poté se těsto nechá několik týdnů zfermentovat. Hotový perník je zabalen do fólie a označen názvem perník na pečení (na strouhání). V případě nouze, lze nahradit perníkem z poutě, který se nechá trochu vysušit, aby se lépe strouhal.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Jablečňáky dle Ládi

Jablečňáky dle Ládi

Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme na jemno. Přidáme hrubou mouku a vypracujeme lepiv...

Bezinková povidla

Bezinková povidla

Rozvaříme si 1 kg bezinek na kaši, propasírujeme a přidáme cukr, nastrouhaný perník, rum, med a šťávu z cit...

Špikovaná kančí kýta se šípkovou omáčkou a perníkovým knedlíkem

Špikovaná kančí kýta se šípkovou omáčkou a perníkovým knedlíkem

Prošpikovanou kančí kýtu naložíme do zeleniny, divokého koření, červeného vína a trochy vody. Druhý den mas...

Maková omáčka

Maková omáčka

Mák jemně umeleme a uvaříme v mléce, okořeníme, osladíme a zahustíme strouhaným perníkem. Podáváme místo kr...

Leknínky

Leknínky

Nedříve si uděláme linecké těsto, tak, že smícháme mouku, moučkový cukr, žloutek a Heru a vše dobře zpracuj...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Perník na pečení Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře