Špikovaná kančí kýta se šípkovou omáčkou a perníkovým knedlíkem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1dní 0h 15min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1dní 1h 15min

Porce


Nutriční hodnoty

1572 kalorií
7.0g cukrů
49.0g tuků
181.0g bílkovin


Příprava

Prošpikovanou kančí kýtu naložíme do zeleniny, divokého koření, červeného vína a trochy vody. Druhý den maso vyjmeme, nálev scedíme a ponecháme pro zalití omáčky. Maso zprudka opečeme, vyjmeme a vložíme zeleninu. Orestujeme dozlatova, zasypeme cukrem a zalijeme nálevem, přidáme šípkovou marmeládu, maso a dusíme doměkka. Omáčku rozmixujeme, podle potřeby dochutíme.
Perníkové knedlíky: Vejce oddělíme, z bílků vyšleháme tuhý sníh. Ostatní suroviny smícháme, přidáme bílky a knedlíkové těsto rozdělíme do sádlem vymazaných hrníčků. Vaříme v hrnci pod pokličkou zalité do poloviny vodou.

přidejte na:
Šéfredaktor

16. 10. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
maso vyborene a aj omáčka velmi dobrá

palino 10. 03. 2016, 12:38

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
jedine vyskúšať, vyzera to velmi chutne

hanka 13. 03. 2016, 19:04

Přidat komentář