Špikovaná kančí kýta se šípkovou omáčkou a perníkovým knedlíkem
Obtížnost
Čas přípravy
1dní 0h 15min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1dní 1h 15min
Porce
Nutriční hodnoty
1572
kalorií
7.0g
cukrů
49.0g
tuků
181.0g
bílkovin
Příprava
Prošpikovanou kančí kýtu naložíme do zeleniny, divokého koření, červeného vína a trochy vody. Druhý den maso vyjmeme, nálev scedíme a ponecháme pro zalití omáčky. Maso zprudka opečeme, vyjmeme a vložíme zeleninu. Orestujeme dozlatova, zasypeme cukrem a zalijeme nálevem, přidáme šípkovou marmeládu, maso a dusíme doměkka. Omáčku rozmixujeme, podle potřeby dochutíme.
Perníkové knedlíky: Vejce oddělíme, z bílků vyšleháme tuhý sníh. Ostatní suroviny smícháme, přidáme bílky a knedlíkové těsto rozdělíme do sádlem vymazaných hrníčků. Vaříme v hrnci pod pokličkou zalité do poloviny vodou.
16. 10. 2012
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.