Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
ředkvička

ředkvička

Přidat na Pinterest
Kořenová zelenina. Kořen je kulovitý nebo válcovitý, různě zbarvený. Barva se pohybuje od bílé až k červeným nebo fialově zabarveným. Před konzumací je třeba kořeny očistit a poté již můžeme ředkvičku krájet, konzumovat samotnou, přidanou do zeleninových salátů, vynikající je v kombinaci s pečivem a máslem. Větší druhy ředkviček můžeme smažit v trojobale a podávat s bramborem. Obsahuje mnoho látek prospěšných pro náš organismus. Hlavně minerální látky – draslík a vápník a vitamíny B, C a karoteny. Podporuje chuť k jídlu, napomáhá vylučování odpadních látek z těla. Ředkvičky můžeme kombinovat snad se všemi druhy zeleniny, vynikající je se sýrem feta.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Měsíčky ze sladkých brambor

Měsíčky ze sladkých brambor

Batáty oloupeme a nakrájíme na měsíčky. 5 minut je povaříme. Poté je osolíme, opepříme, obalíme do plátků s...

Naložená křupavá zelenina

Naložená křupavá zelenina

Zeleninu nakrájíme na námi zvolenou velikost a připravíme ji v páře – musí však zůstat křupavá. Olej svaří...

Barevný salát s malinami

Barevný salát s malinami

Připravíme si zálivku: smícháme ocet, olej a třtinový cukr. Do této zálivky dáme najemno nakrájené ředkvičk...

Králičí rillettes s ředkvičkami a okurkou

Králičí rillettes s ředkvičkami a okurkou

Smícháme mořskou sůl, pepř, bobkový list a králičí stehna. Necháme 3 hodiny marinovat. Poté stehna omyjem...

Vejce plněná ředkvičkovou pomazánkou

Vejce plněná ředkvičkovou pomazánkou

Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Oloupeme je a podélně je rozpůlíme. Vyjmeme žloutky a utřeme...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí ředkvička Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře