Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Saké

Polární treska

Polární treska

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g tresky, 1 banánový list, 120 g bílé ředkve, 25 ml sojové omáčky Kikkoman, 10 g zázvoru, 30 ml saké, 80 g chřestu, 60 g zelených fazolí

Filet tresky osolíme, opepříme, pokapeme sojovou omáčkou Kikkoman a v páře pošírujeme cca 6 minut, poté rybu zabalíme do banánového listu a propíchneme napichovátkem. Zázvor nakrájíme na slabé plátky a povaříme cca 5 minut v osolené vodě, poté vlo...

Losos naložený v saké

Losos naložený v saké

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g filetů bez kůže z lososa, 3 lžíce mořské soli, 3 lžíce cukru krupice, 1 lžíce Wasabi, 15 ml saké

Lososa vložíme do hluboké vakuově uzavíratelné nádoby. Ve vhodné nádobě dobře promícháme sůl (nejlépe mořskou), cukr, wasabi a saké. Lososa dobře obalíme v marinádě a vložíme ho do mísy. Zbytek marinády nepřiléváme, ale vyhodíme nebo požijeme při ...

Losos na saké

Losos na saké

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 filety z lososa, 4 jarní cibulky, 60 ml saké, 20 ml sojové omáčky, 1 lžička mletého zázvoru

Troubu rozehřejeme na 180°C a připravíme si dva čtverce alobalu. Smícháme saké, sójovou omáčku a zázvor a v téhle omáčce důkladně obalíme plátky lososa. Přeneseme je do alobalu a do zbylé omáčky přimícháme nadrobno nakrájenou jarní cibulku. Směsí ...