Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Losos naložený v saké

Losos naložený v saké

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
2h 0min 2h 10min
Nutriční hodnoty
1056 kalorií 0.0g cukrů 76.0g tuků 125.0g bílkovin

Příprava

Lososa vložíme do hluboké vakuově uzavíratelné nádoby. Ve vhodné nádobě dobře promícháme sůl (nejlépe mořskou), cukr, wasabi a saké. Lososa dobře obalíme v marinádě a vložíme ho do mísy. Zbytek marinády nepřiléváme, ale vyhodíme nebo požijeme při úpravě ryb.
Přes lososa přetáhneme potravinovou fólii a dobře ji na něj připlácneme, abychom odstranili přebytečný vzduch. Volné místo v nádobě vyplníme fazolemi, aby byl losos dobře zatížen, a vakuově uzavřeme. Uložíme do chladničky na dva dny (ale vydrží tam až pět dní).
Před samotným podáváním lososa dobře otřeme od zbytků marinády (kvůli nahořklé chuti wasabi) a nakrájíme ho na plátky. Podáváme na talířku s bílým pečivem a zeleninovým salátem.


notburga

04. 08. 2011, Recept navštíven: 1746x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobre pripravený losos

20. 05. 2016, 09:40

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
netradičná príprava lososa

15. 09. 2016, 17:41

Přidat komentář

Facebook komentáře