Losos naložený v saké
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
2h 0min
Celkový čas
2h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
1056
kalorií
0.0g
cukrů
76.0g
tuků
125.0g
bílkovin
Příprava
Lososa vložíme do hluboké vakuově uzavíratelné nádoby. Ve vhodné nádobě dobře promícháme sůl (nejlépe mořskou), cukr, wasabi a saké. Lososa dobře obalíme v marinádě a vložíme ho do mísy. Zbytek marinády nepřiléváme, ale vyhodíme nebo požijeme při úpravě ryb.
Přes lososa přetáhneme potravinovou fólii a dobře ji na něj připlácneme, abychom odstranili přebytečný vzduch. Volné místo v nádobě vyplníme fazolemi, aby byl losos dobře zatížen, a vakuově uzavřeme. Uložíme do chladničky na dva dny (ale vydrží tam až pět dní).
Před samotným podáváním lososa dobře otřeme od zbytků marinády (kvůli nahořklé chuti wasabi) a nakrájíme ho na plátky. Podáváme na talířku s bílým pečivem a zeleninovým salátem.
04. 08. 2011
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.