Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Losos naložený v saké

Losos naložený v saké
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 10min , Čas vaření: 2h 0min
Celkový čas: 2h 10min , porce

1056 kalorií, 0.0g cukrů, 76.0g tuků, 125.0g bílkovin

Příprava

Lososa vložíme do hluboké vakuově uzavíratelné nádoby. Ve vhodné nádobě dobře promícháme sůl (nejlépe mořskou), cukr, wasabi a saké. Lososa dobře obalíme v marinádě a vložíme ho do mísy. Zbytek marinády nepřiléváme, ale vyhodíme nebo požijeme při úpravě ryb.
Přes lososa přetáhneme potravinovou fólii a dobře ji na něj připlácneme, abychom odstranili přebytečný vzduch. Volné místo v nádobě vyplníme fazolemi, aby byl losos dobře zatížen, a vakuově uzavřeme. Uložíme do chladničky na dva dny (ale vydrží tam až pět dní).
Před samotným podáváním lososa dobře otřeme od zbytků marinády (kvůli nahořklé chuti wasabi) a nakrájíme ho na plátky. Podáváme na talířku s bílým pečivem a zeleninovým salátem.

notburga

04. 08. 2011, Recept navštíven: 1625x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Losos naložený v saké

Losos naložený v saké

Lososa vložíme do hluboké vakuově uzavíratelné nádoby. Ve vhodné nádobě dobře promícháme sůl (nejlépe mořsk...

Zobrazit všechny podobné recepty k Losos naložený v saké Link-arrow
Thumb.23754

Ciabatta z domácí pekárny s rajčaty

Do pekárny dáme nejdříve tekuté přísady a osmahnutá rajčata. Poté mouku a na ni kvasnice. Zapneme program r...

Thumb

Italská salátová mísa

Očistíme, ope­reme a osušíme saláty a natrháme je na menší kousky. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Rajča...

Thumb.27382

Chleba

Ingredience vložíme do pekárny a zapneme program Základní, velikost bochníku II, barva kůrky světlá. Po upe...

Thumb.2141

Rohlíčky paní Květy

Z vlažného mléka, špetky soli a cukru necháme vzejít kvásek. Smícháme mouku, sádlo, kvásek a vypracujeme hl...


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobre pripravený losos

20. 05. 2016, 09:40

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
netradičná príprava lososa

15. 09. 2016, 17:41

Přidat komentář

Facebook komentáře