Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Saké

Saké

Přidat na Pinterest

Nazývané také rýžovým vínem. Tradiční japonský alkoholický bezbarvý průhledný nápoj vyráběný několikanásobnou fermentací speciálních odrůd rýže s vysokým obsahem škrobu. Podávat se může ve třech teplotách, zpravidla v závislosti na ročním období - v létě studené, v zimě teplé. Většina saké obsahuje od 14 do 18% alkoholu. Správné saké je servírováno v malých kalíšcích o objemu 5 cl, může se také použít do různých koktejlů. Dnes je Saké již k dostání v různém balení od krabic po různě velké lahve. Uchovává se při pokojové teplotě.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Polární treska

Polární treska

Filet tresky osolíme, opepříme, pokapeme sojovou omáčkou Kikkoman a v páře pošírujeme cca 6 minut, poté ryb...

Losos naložený v saké

Losos naložený v saké

Lososa vložíme do hluboké vakuově uzavíratelné nádoby. Ve vhodné nádobě dobře promícháme sůl (nejlépe mořsk...

Losos na saké

Losos na saké

Troubu rozehřejeme na 180°C a připravíme si dva čtverce alobalu. Smícháme saké, sójovou omáčku a zázvor a v...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Saké Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře