Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Big_thumb

Sambala (sambal oelek)

Použití v kuchyni

Sambaly jsou kořenící pasty namíchané v základu z chilli, soli, hnědého cukru a octu. Některé indonéské sambaly jsou velmi pálivé, protože obsahují zrníčka dederonů. Obecně jsou sambaly aromatické a ostré. Můžete je zpravidla použít ke všem jídlům, kterým chcete dodat pikantnost. Výborně se hodí ke sladkokyselým jídlům a masům.

Rady

Používejte opatrně, hlavně importované sambaly jsou pro Evropany zvláště pálivé.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Čertovská kuřecí křidýlka

Čertovská kuřecí křidýlka

Kuřecí křidýlka omyjeme osušíme a mírně osolíme. Připravíme si marinádu smícháním oleje, tmavé sójové omáčk...

Moje čínské nudle s kuřecím masem

Moje čínské nudle s kuřecím masem

Kuřecí prso nakrájíme na malé kousky, promícháme se solamylem a dáme osmažit do pánve WOK na rozehřátý olej...

Vepřové nudličky v pikantní šťávě

Vepřové nudličky v pikantní šťávě

Libové vepřové (kuřecí) maso nakrájíme na delší nudličky. Osolíme, opepříme a promícháme. V misce si smíchá...

Těstovinový salát po asijsku

Těstovinový salát po asijsku

Kuřecí maso omyjeme a osušíme. Nakrájíme jej na malé kostičky a ty pak překrájíme na malé proužky. Cibuli o...

Pekingské maso

Pekingské maso

Maso nakrájíme na nudličky. Z vína, pasty sambal oelek, solamylu a chilli omáčky připravíme marinádu, ve kt...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Sambala (sambal oelek) Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře