Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
T-bone steak

T-bone steak

Přidat na Pinterest

T-bone steak získal své jméno od kosti tvaru písmene T, která jím prochází, vnitřní strana obsahuje kousek svíčkové, pro kterou se tento steak cení. T-bone steak je nejlepší jednoduše okořeněný a poté rychle osmažený, grilovaný, pečený.

Úprava steaků se vyjadřuje anglickými pojmy:

•    Blue rare nebo very rare (velmi jemně propečený) – jenom krátce ošhlehnout nad plamenem. Zvenku je opečen, avšak vevnitř zůstává krvavý.

•    Rare (jemně propečený, teplota středu 52 °C) – Z vnějšku je již tmavě-hnědý a vnitřek se také začíná zabarvovat, avšak je stále rudý.

•    Medium rare (středně propečený, teplota středu 55 °C) – Z vnějšku je tmavě-hnědý, střed steaku je růžový a zbytek vnitřku přechází pomalu do šedo-hnědé poblíž povrchu. Pokud zákazník neřekne jinak, budou mu takto připraveny steaky v dobrých steakhousech.

•    Medium (teplota středu 60 °C) – Úplný střed je stále růžový, ačkoli zbytek masa už je zcela propečen do šedo-hnědé barvy.

•    Medium well, (Medium well) done (teplota středu 65 °C) - Maso už je téměř celé hnědé, pouze s náznaky růžové. Šťavnatost se již vytrácí.

•    Well done (teplota středu 71 °C) – Maso je již zcela propečeno skrz naskrz. Šťavnatost a jemnost masa se v větší části vytratila a maso vypadá suše a gumově.

Zdroj obrázku: supermmarket.com; ribshackred.wordpress.com

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Kuřecí steak grilovaný v mléce a čerstvé šalvěji s citrónovou rýží

Kuřecí steak grilovaný v mléce a čerstvé šalvěji s citrónovou rýží

Kuřecí očištěný steak vložíme na rozpálený gril (nejlépe pánvičku s mřížkovým vzorem), vymazaný hrudkou má...

T-bone steak se selskými bramborami

T-bone steak se selskými bramborami

Uvaříme brambory. Na pánvi osmahneme cibuli společně se slaninou a trochou olivového oleje. Přidáme uvařené...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí T-bone steak Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře