Kuřecí steak grilovaný v mléce a čerstvé šalvěji s citrónovou rýží
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Kuřecí očištěný steak vložíme na rozpálený gril (nejlépe pánvičku s mřížkovým vzorem),
vymazaný hrudkou másla a olivového oleje.
Zprudka ogrilujeme až do zlatavé barvy z obou stran a sundáme maso z grilu. Máslo s olejem
slijeme z pánvičky pryč. Na dně pánvičky zůstanou neskutečně dobré přípečky, které pak dají jídlu skvělou karamelovou chuť. Kuřecí steak vrátíme do pánvičky, přidáme ostatní ingredience a vložíme do vyhřáté trouby na 200°C. Pečeme 15-20 min. S citrónovou kůrou se mléko trochu srazí a vznikne dokonalá omáčka.
Citrónová rýže: Rýži uvaříme dle návodu pro přípravu. Na pánvičce orestujeme proužky citrónové kůry, až začnou lehce zlátnout a poté přidáme scezenou, ještě horkou rýži. Promícháme a přidáme hrst nasekaného koriandru.
22. 05. 2013