Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Uherský salám

Uherský salám

Přidat na Pinterest
Jedná se o jedinečný maďarský salám, který je vyráběn výlučně z přírodních surovin od roku 1869. Tento vysušený salám je pokryt jemnou vrstvou šedivé plísně, takto je i konzervován a díky tomu získal velmi charakteristickou chuť. Vepřové maso, které salám obsahuje, musí být z prasat starších 12 měsíců s hmotností nad 150 kilogramů a je před plněním do střívek uzeno několik dní bukovým dřevem. Během zrání salámu a spolupůsobením speciálních plísní se vytváří stejnoměrná, jedinečná struktura salámu. Přesnou recepturu výroby tohoto salámu zná jen pár zasvěcených lidí, protože podléhá firemnímu tajemství. Výborně chutná podávaný samotný s pečivem.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Sekaná Polpettone Triestino podle Gurmetu

Sekaná Polpettone Triestino podle Gurmetu

Troubu rozehřejeme na 180°C. Housku nakrájíme na kostičky a necháme rozmočit v mléce. Do mísy prolisujeme u...

Chuťovky - lodičky

Chuťovky - lodičky

Změklé máslo smícháme se sardelovou pastou. Rohlíky si nakrájíme na kolečka, která namažeme sardelovým másl...

Vejce v uherském salámu

Vejce v uherském salámu

Oloupaná vejce opláchneme pod studenou vodou, osušíme je, rozkrojíme podélně na půlky, žloutky vyjmeme, bíl...

Uherská roláda

Uherská roláda

Na potravinářskou fólii položíme plátky sýra, namažeme je tence máslem. Pak na ně položíme šunku, opět nama...

Silvestrovská obložená mísa

Silvestrovská obložená mísa

Doprostřed oválné (ale i jiné) servírovací mísy dáme vlašský salát a vytvarujeme jej podle tvaru mísy. Pak ...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Uherský salám Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře