Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Václavky

Václavky

Přidat na Pinterest
Václavka obecná je houba parazit vyrůstající hlavně na podzim. Roste v jehličnatých i listnatých lesích. Její výborná chuť se dá uplatnit v guláši nebo omáčkách. Václavky ale nejsou vhodné k sušení. Nejlepší cestou, jak je zachovat stále měkké a chutné je jejich zmražení nebo naložení.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Herinkový salát s naloženými václavkami

Herinkový salát s naloženými václavkami

Haringy zbavíme kože i chrbtice a na 2 hodiny namočíme do studenej vody, ktorú párkrát vymeníme. Potom ich ...

Guláš z václavek

Guláš z václavek

Kloboučky hub spaříme vařící vodou, necháme vyluhovat, slijeme a nakrájíme. Na másle osmahneme nakrájenou c...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Václavky Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře