Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Jablečné želé s mátou

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 21min
Celkový čas: 41min , porce

4 kalorií, 0.0g cukrů, 0.0g tuků, 0.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Dobře opranou mátu zalijeme 500 ml vody a přivedeme k varu. Necháme ji povařit 15 minut. Pak odvar přecedíme, vlijeme do hrnce, přilijeme mošt, přisypeme želírovací cukr a vše dobře promícháme. Za stálého míchání necháme asi 6 minut vařit, až nám začne tekutina želírovat. Pak přidáme šťávu z půl citrónu, promícháme a rozlijeme do připravených skleniček. Do každé skleničky přidáme jednu snítku máty. Skleničky zavíčkujeme a na pět minut otočíme dnem vzhůru.
Po pěti minutách otočíme zpět a necháme vychladnout.

Bulb Tip k receptu

Želé je dobré na chlebu s máslem nebo i jako příloha ke grilovanému masu.

Angel 666

22. 05. 2012, Recept navštíven: 1837x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Jablečné želé s mátou

Jablečné želé s mátou

Dobře opranou mátu zalijeme 500 ml vody a přivedeme k varu. Necháme ji povařit 15 minut. Pak odvar přecedím...

Jablečné želé s bílým rumem

Jablečné želé s bílým rumem

Olupaná jablka nasrouháme najemno, dobře promícháme s želírovacím cukrem a přivedeme za stálého míchání k v...

Zobrazit všechny podobné recepty k Jablečné želé s mátou Link-arrow

Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept dobrý

31. 08. 2016, 19:44

Přidat komentář

Facebook komentáře