Jablečné želé s mátou
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
21min
Celkový čas
41min
Porce
Nutriční hodnoty
4
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Dobře opranou mátu zalijeme 500 ml vody a přivedeme k varu. Necháme ji povařit 15 minut. Pak odvar přecedíme, vlijeme do hrnce, přilijeme mošt, přisypeme želírovací cukr a vše dobře promícháme. Za stálého míchání necháme asi 6 minut vařit, až nám začne tekutina želírovat. Pak přidáme šťávu z půl citrónu, promícháme a rozlijeme do připravených skleniček. Do každé skleničky přidáme jednu snítku máty. Skleničky zavíčkujeme a na pět minut otočíme dnem vzhůru.
Po pěti minutách otočíme zpět a necháme vychladnout.
Tip k receptu
Želé je dobré na chlebu s máslem nebo i jako příloha ke grilovanému masu.
Angel 66622. 05. 2012
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.