Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Jablečné želé s mátou

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
21min 41min
Nutriční hodnoty
4 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Dobře opranou mátu zalijeme 500 ml vody a přivedeme k varu. Necháme ji povařit 15 minut. Pak odvar přecedíme, vlijeme do hrnce, přilijeme mošt, přisypeme želírovací cukr a vše dobře promícháme. Za stálého míchání necháme asi 6 minut vařit, až nám začne tekutina želírovat. Pak přidáme šťávu z půl citrónu, promícháme a rozlijeme do připravených skleniček. Do každé skleničky přidáme jednu snítku máty. Skleničky zavíčkujeme a na pět minut otočíme dnem vzhůru.
Po pěti minutách otočíme zpět a necháme vychladnout.

Bulb Tip k receptu

Želé je dobré na chlebu s máslem nebo i jako příloha ke grilovanému masu.


Přidat na Pinterest
Angel 666

22. 05. 2012, Recept navštíven: 2066x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept dobrý

31. 08. 2016, 19:44

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
v lete vyskúšam

02. 02. 2017, 11:41

Přidat komentář

Facebook komentáře