Jahodový džem
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
25min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
696
kalorií
100.0g
cukrů
20.0g
tuků
20.0g
bílkovin
Příprava
Jahody omyjeme, rozpůlíme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme 15 minut na mírném plameni. Přidáme cukr a za stálého míchání vaříme 5 minut, dokud se cukr zcela nerozpustí. Poté provedeme zkoušku tuhnutí. Trochu jahodového džemu dáme na talířek a pozorujeme, zda tuhne. Pokud ano, džem nalijeme do sterilizovaných sklenic a zavíčkujeme. Pokud ne, vaříme ještě 5 minut a opět provedeme zkoušku tuhnutí. Opakujeme tak dlouho, dokud džem nebude na talířku tuhnout.
Milena15. 06. 2009
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.