Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Jahodový džem

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
25min 45min
Nutriční hodnoty
696 kalorií 100.0g cukrů 20.0g tuků 20.0g bílkovin

Příprava

Jahody omyjeme, rozpůlíme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme 15 minut na mírném plameni. Přidáme cukr a za stálého míchání vaříme 5 minut, dokud se cukr zcela nerozpustí. Poté provedeme zkoušku tuhnutí. Trochu jahodového džemu dáme na talířek a pozorujeme, zda tuhne. Pokud ano, džem nalijeme do sterilizovaných sklenic a zavíčkujeme. Pokud ne, vaříme ještě 5 minut a opět provedeme zkoušku tuhnutí. Opakujeme tak dlouho, dokud džem nebude na talířku tuhnout.


Přidat na Pinterest
Milena

15. 06. 2009, Recept navštíven: 3671x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře