Jahodový džem

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
25min

Celkový čas

45min

Porce


Nutriční hodnoty

696 kalorií
100.0g cukrů
20.0g tuků
20.0g bílkovin


Příprava

Jahody omyjeme, rozpůlíme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme 15 minut na mírném plameni. Přidáme cukr a za stálého míchání vaříme 5 minut, dokud se cukr zcela nerozpustí. Poté provedeme zkoušku tuhnutí. Trochu jahodového džemu dáme na talířek a pozorujeme, zda tuhne. Pokud ano, džem nalijeme do sterilizovaných sklenic a zavíčkujeme. Pokud ne, vaříme ještě 5 minut a opět provedeme zkoušku tuhnutí. Opakujeme tak dlouho, dokud džem nebude na talířku tuhnout.

přidejte na:
Chybí obrázek

15. 06. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.