Kapusta pečená do křupava
Obtížnost | Čas přípravy |
---|---|
10min |
Čas vaření | Celkový čas | Porce |
---|---|---|
10min | 20min |
Nutriční hodnoty |
---|
0 kalorií | 0.0g cukrů | 0.0g tuků | 0.0g bílkovin |
Příprava
Kapustu nakrájíme na proužky, stačí cca 2 cm široké. Krátce ji spaříme v horké vodě a necháme okapat. Mezitím si vytřeme plech olivovým olejem, na něj rozprostřeme okapanou kapustu a pokapeme zbylým olivovým olejem. Dáme krátce při vyšší teplotě zapéci, až je kapusta křupavá. Ochutíme mořskou solí. Takto připravenou kapustu můžeme mít jako hlavní jídlo i jako přílohu.
Tip k receptu
Pokud nejsme vegetariány a pokud chceme kapustu jako hlavní jídlo, můžeme ji také posyppat opečenou slaninkou.