Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Pomazánka - stránka 10

Pomazánka pro pánskou společnost

Pomazánka pro pánskou společnost

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g anglické slaniny, 1 cibule, 2-3 lžíce rajčatového protlaku, 1-2 špetky soli, 1 lžička pepře, 1 lžička sušeného česneku , 2-3 lžíce sladké smetany

Anglickou slaninu spolu s cibulí umeleme na masovém mlýnku, dáme do misky, přidáme rajčatový protlak, trochu smetany, sůl, pepř a sušený česnek. Všechno spolu dobře utřeme na hladkou pomazánku. Před podáváním necháme uležet v chladu. Mažeme na p...

Sýrový krém s olivami

Sýrový krém s olivami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g taveného sýra, 100 g tvrdého sýra, 3 stroužky česneku, 100 g vlašských ořechů, 10 kuliček oliv plněných paprikou

Dvě olivy dáme na stranu na ozdobení, ostatní rozkrájíme na drobné kousky. Krémový sýr promícháme s nastrouhaným tvrdým sýrem, nastrouhanými ořechy, prolisovaným česnekem a olivovými kousky. Mažeme na chlebíčky či chuťovky a zdobíme kolečky oliv.

Cibulková pomazánka

Cibulková pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 jarní cibulky s natí, 250 g taveného sýra, 1 jablka, 2 lžíce citronové šťávy

Cibulku i s natí nakrájíme na velmi jemno. Smícháme s oloupaným a nastrouhaným jablkem a sýrem. Nakonec zakápneme trochou citronové šťávy a mažeme na pečivo.

Tvarohová pomazánka s cibulí a okurkou

Tvarohová pomazánka s cibulí a okurkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g tučného tvarohu, 5 sterilovaných okurek, 2 lžíce kremžské hořčice, 1 cibule, 100 g Eidamu (Edam)

Cibuli, okurku a sýr nastrouháme najemno, smícháme s tvarohem. Přidáme kremžskou hořčici, promícháme a podáváme. Mažeme na chleba a zdobíme dle chuti.

Pomazánka z mladé mrkve s jarní cibulkou

Pomazánka z mladé mrkve s jarní cibulkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 svazek mladé mrkve, 2 jarní cibulky, 100 ml tatarské omáčky, 2-3 lžičky soli, 1 lžička pepře, 1 lžíce citronové šťávy

Mrkvičku oškrábeme a najemno nastrouháme, jarní cibulky nasekáme nadrobno i s natí. Oboje dáme do misky, osolíme, opepříme, přidáme citrónovou šťávu a nakonec vmícháme tatarskou omáčku. Mažeme na krajíčky veky, zdobíme plátkem mrkve, dílkem citrón...

Játrová pomazánka

Játrová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g játrové paštiky, 60 g másla, 100 g taveného sýra, 2 lžíce hořčice, 2 stroužky česneku

Všechny ingredience řádně rozmícháme do tuhé pasty.

Bezmasý tatarák

Bezmasý tatarák

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

měkký tavený sýr, máslo, 1 lžíce majonézy (nemusí být), 1 malý rajčatový protlak, kečup, Worcesterská (Worcesterová) omáčka, sojová omáčka, sůl, pepř, 1 lžíce plnotučné hořčice, česnek dle chuti

Česnek rozetřít a vše ostatní přidat a dobře promíchat. Chutná to jako tatarák. Přílohou mohou být topinky nebo tousty.

Rokfórovo-nivová pěna

Rokfórovo-nivová pěna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg másla, 15 dkg roquefortu (rokfóru), 15 dkg Nivy, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), petrželka

Máslo utřeme se sýrem. Pak do sýra zlehka přidáme ušlehanou smetanu. Pěnu ozdobně stříkáme na chlebíčkovou veku a zdobíme petrželkou.

Pomazánka z rybího filé

Pomazánka z rybího filé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g rybího filé, 100 g másla, 2 ks uvařených brambor, 2 stroužky česneku, 50 g majonézy, špetka soli

Na pánvi rozpustíme máslo a na něm podusíme rybí filé, které necháme následně vychladnout. Vychladlé rybí filé rozmačkáme, přidáme nastrouhané uvařené brambory, najemno nastrouhaný česnek, majonézu, zamícháme, osolíme a podáváme.

Pomazánka z kachních jater

Pomazánka z kachních jater

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g tuku, 1 ks cibule, 200 g kachních jater, 2 ks natvrdo uvařených vajec, 2 lžičky plnotučné hořčice, špetka pepře, špetka soli

Tuk si rozpustíme, přidáme oloupanou a najemno nakrájenou cibuli, orestujeme. Když je cibule orestovaná, přidáme omytá a na menší kousky nakrájená játra a zprudka opečeme ze všech stran. Poté podlijeme trochou vody a necháme játra vychladnout. Kdy...

Smetanovo-zeleninová pomazánka

Smetanovo-zeleninová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 2 ks vajec uvařená natvrdo, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 ks mrkve, 2 ks paprik, 2 ks rajčat, 1 ks cibule, 4 lžíce smetany, špetka pepře, špetka soli

Do mixéru dáme máslo, hořčici, vejce, smetanu, najemno nastrouhanou mrkev, na menší kousky nakrájenou papriku, na menší kousky nakrájené rajče, přidáme cibuli, opepříme, osolíme a umixujeme. Potíráme na bílé pečivo.

Pomazánka z parmezánu

Pomazánka z parmezánu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g másla, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžička mleté sladké papriky, 3 lžíce mléka, 1 ks cibule, špetka kmínu, špetka soli, 50 g nastrouhaného parmazánu/parmezánu

Do mixéru dáme máslo, přidáme nastrouhaný parmezán, rajský protlak, okmínujeme, osolíme, přidáme sladkou papriku, mléko, cibuli a umixujeme. Podáváme s pečivem.

Krabí pomazánka

Krabí pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 ks krabích tyčinek, 1 velká cibule, 8 trojúhelníčků taveného sýra, 2 lžíce bílého jogurtu, Vegeta, Podravka nebo jiné koření podobné chuti, špetka pepře, zelenina na ozdobu

Krabí tyčinky nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme najemno, smícháme se sýrem a jogurtem, dle chuti přidáme podravku a přimícháme nakrájené kousky tyčinek. Krabí pomazánka je dobrá na vece nebo na nakrájeném rohlíku. Zdobíme dle fantazie.

Pomazánka miš - maš

Pomazánka miš - maš

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vařená vejce (žloutky oddělit od bílků), 1 střední sterilovaná okurka (nastrouhat), 1 lžička majonézy, 1 lžička hořčice, 15 dkg měkkého salámu (např. gothaje) - množství dle potřeby hustoty a chuti, 2-3 kapky Worcesterské (Worcesterové) omáčky, najemno nakrájená cibulka, 2 lžíce másla (dvakrát zakrojit, nechat povolit), 1 trojúhelníček taveného sýru, pepř, sůl

Bílky, salám a okurku nastrouháme najemno.Dále žloutky, povolené máslo, sýr, majolku, hořčici v misce ručně utřeme dojemna, lehce smícháme s nastrouhanýma bílkama, salámem, cibulkou, okurkou a dochutíme solí, pepřem a worcesterovou omáčkou. Ochutn...

Vařená pomazánka z taveného sýra

Vařená pomazánka z taveného sýra

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení taveného sýra, 4 lžíce mléka, 40 g másla, 2 ks vajec, 80 g šunky, 1 cibule, 1 ks sterilované okurky, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce hořčice, troška pažitky

Do hrnce dáme pokrájený sýr, máslo, podlijeme mlékem, necháme na plotně roztavit. K prochladlé směsi přidáme natvrdo uvařená, drobně nasekaná vejce, jemně nakrájenou šunku, cibuli a nakrájenou okurku. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme hořčici...

Pomazánka z brynzy

Pomazánka z brynzy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g Brynzy, 1 konzerva sardinek, 1 cibule, špetka soli, troška sladké mleté papriky, troška kmínu, troška hořčice, 2 lžíce rajčatového protlaku, troška kaparů

Brynzu a olejovky společně utřeme, přidáme nadrobno nakrájené kapary a cibuli. Podle chuti osolíme, přidáme sladkou papriku, trochu kmínu, dle chuti hořčici a rajčatový protlak. Dobře promícháme a necháme zhruba 2 hodiny odležet.

Tvarohová pomazánka s křenem

Tvarohová pomazánka s křenem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g tvarohu, 200 g jablek, 1 lžíce strouhaného křenu, 2 lžíce zakysané smetany, špetka soli, špetka pepře, citrónová šťáva

Prolisovaný tvaroh smícháme s oloupanými nahrubo nastrouhanými jablky, přidáme rozšlehanou kysanou smetanu a jemně nastrouhaný křen. Osolíme, opepříme, zakapeme citrónovou šťávou a dobře promícháme.

Houbová směs na topinky

Houbová směs na topinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g čerstvých hub, 200 g papriky, 150 g rajčat, 150 g cibule, 1 palička česneku, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce hořčice, 1 kostka masoxu, 200 g šunky, 2 lžíce sádla, pepř, sůl

Na sádle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek, přidáme nakrájené houby, rajčata, papriky a kostku masoxu. Za častého míchání dusíme pod pokličkou asi 20 minut. Před dokončením přidáme kečup, hořčici, sojovou omáčku a dochutíme. T...

Pomazánka z vajec a salámu

Pomazánka z vajec a salámu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks vajec, 100 g měkkého salámu, 100 g másla, 1 lžíce plnotučné hořčice

Vejce uvaříme natvrdo, necháme je ve studené vodě vychladnout a pak je oloupeme. Takto uvařená vejce a salám umeleme na masovém strojku, přidáme hořčici a ještě chvíli dobře promícháváme.

Jemná pomazánka ze sardinek

Jemná pomazánka ze sardinek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení sardinek, 2 balíčky taveného sýra, 1 menší cibule, citrónová šťáva, troška pažitky, špetka soli

Sardinky i s olejem vložíme do misky, přidáme sýr, drobně nakrájenou cibuli a pažitku, podle chuti osolíme a okořeníme s citrónovou šťávou. Dobře utřeme.

Kapustová pomazánka

Kapustová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g kapusty (jemně krájené, uvařené), 60 g droždí (kvasnice), 60 g másla, 1 cibule, 3 ks vajec, 2 stroužky česneku, špetka soli, špetka pepře, 2 lžíce mléka

Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme rozdrobené droždí a necháme osmahnout. Zalijeme mlékem, přidáme uvařenou jemně nakrájenou kapustu, okořeníme česnekem utřeným se solí, opepříme, vmícháme rozšlehaná vejce a necháme srazit. Na talí...

Pomazánka z drůbeží paštiky

Pomazánka z drůbeží paštiky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g másla, 1 balení drůbeží paštiky, 1 menší cibule, 1/4 kostky drůbežího bujónu, 1 hrst burizónů, 4 ks vajec, špetka soli, troška pažitky

Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, podlijeme malým množstvím vody, přidáme slepičí bujón a povaříme. Drobně nakrájenou paštiku v bujónu prohřejeme, vmícháme burizony, rozšlehaná vejce a necháme srazit. Hotovou pomazánku posypeme jemně nase...

Pomazánka z játrové paštiky

Pomazánka z játrové paštiky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení játrové paštiky, 50 g másla, 2 ks vajec, 1 lžička hořčice, 1 menší cibule, 30 g čabajky, 100 g tvrdého sýra, špetka soli

Utřené máslo spojíme s paštikou, ochutíme hořčicí, přidáme nastrouhaný sýr, drobně nakrájenou cibuli, natvrdo uvařená a drobně nakrájená vejce, oloupanou nakrájenou čabajku a promícháme. Podle chuti osolíme.

Mozečková pomazánka

Mozečková pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřových nebo telecích mozečků, špetka soli, troška pepře, 40 g másla, 1 malá cibule, 1 žloutek, 1/2 housky, 1 šálek mléka, troška petrželky

Mozeček spaříme horkou vodou, přelijeme studenou vodou a odblaníme. Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme mozeček, osolíme, opepříme, mírně podlijeme vodou a dusíme. K téměř hotovému přidáme v mléce namočené housky, podle chuti osolím...

Šunková pomazánka

Šunková pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g šunky , 200 l majonézy, špetka soli, špetka pepře, 2 lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky, troška citrónové šťávy, 2 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), troška petrželky, 1 rajče nebo citrón

Umletou šunku spojíme majonézou, osolíme, okořeníme pepřem, worčesterovou omáčkou a zakapeme citrónovou šťávou. Nakonec lehce vmícháme šlehačku. Ozdobíme plátkem rajčete nebo citrónu a posypeme nasekanou petrželkou.

stránka: