Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Pomazánka z mladé mrkve s jarní cibulkou

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
0min 15min
Nutriční hodnoty
408 kalorií 1.0g cukrů 41.0g tuků 1.0g bílkovin

Příprava

Mrkvičku oškrábeme a najemno nastrouháme, jarní cibulky nasekáme nadrobno i s natí. Oboje dáme do misky, osolíme, opepříme, přidáme citrónovou šťávu a nakonec vmícháme tatarskou omáčku. Mažeme na krajíčky veky, zdobíme plátkem mrkve, dílkem citrónu a podle chuti ještě další zeleninou.


Přidat na Pinterest
Angel 666

03. 03. 2010, Recept navštíven: 2273x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrá chutna jarna pomazánka, robím s jogurtom

10. 11. 2016, 20:57

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chuťovo dobrá pomazánka a zdrava

12. 12. 2016, 21:17

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborná pomazánka

30. 12. 2016, 17:21

Přidat komentář
PrinceznaII
moje variace je spolu s mrkví na jemno nastrouhat i celer a petržel. A pro ještě zdravější variantu majonezu (nebo tatarku) nahrazuji bílým jogurtem. Akorát že jsem jediná, kdo se po této pomazánce může doma utlouct :o(

PrinceznaII 03. 03. 2010, 20:01

Angel 666
No právě, s jogurtem to chutná jenom mně, kdežto s tou tatarku to dlabou doma všichni. A tajně přiznávám, že je to fakt chutnější. Utěšuju se tím, že mrkev potřebuje tuk, aby se mohl dobře vstřebat betakaroten. A hlavně, takhle děti zbaští aspoň nějakou zeleninu :o))).

Angel 666 03. 03. 2010, 20:09

PrinceznaII
já to ale myslela obeceně, bez ohledu na pojivo :oD

PrinceznaII 04. 03. 2010, 20:17

Angel 666
Jo, tak to potom nepomůže nic :o))).

Angel 666 04. 03. 2010, 22:32

Facebook komentáře