Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Přírodní sýr

Přírodní sýr

Obtížnost Čas přípravy
2h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 2h 30min
Nutriční hodnoty
43 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Mléko zahřejeme až do varu. Odstavíme z plotny a vmícháme citrónovou šťávu. Důkladně mícháme, až se začnou tvořit bublinky. Pak necháme vychladnout. Vychladlé mléčné sraženiny necháme okapat v čisté utěrce a potom ještě jemným vymačkáním zbavíme veškeré tekutiny. Vzniklý sýr dáme na talíř a přikryjeme ho poklicí. Dáme na 2-4 hodiny uležet do ledničky. Z 1 l mléka získáme asi 100 g sýra. Můžeme jej ochutit různým kořením a podávat s vekou nebo topinkami.


Jiřulka

29. 01. 2010, Recept navštíven: 1586x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
super dobré

09. 01. 2017, 10:48

Přidat komentář
Beruska64
lehké a výtečné

Beruska64 30. 01. 2010, 10:34

Facebook komentáře