Přírodní sýr
Obtížnost
Čas přípravy
2h 0min
Čas vaření
30min
Celkový čas
2h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
43
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Mléko zahřejeme až do varu. Odstavíme z plotny a vmícháme citrónovou šťávu. Důkladně mícháme, až se začnou tvořit bublinky. Pak necháme vychladnout. Vychladlé mléčné sraženiny necháme okapat v čisté utěrce a potom ještě jemným vymačkáním zbavíme veškeré tekutiny. Vzniklý sýr dáme na talíř a přikryjeme ho poklicí. Dáme na 2-4 hodiny uležet do ledničky. Z 1 l mléka získáme asi 100 g sýra. Můžeme jej ochutit různým kořením a podávat s vekou nebo topinkami.
Jiřulka30. 01. 2010
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.