Rajčátková růžička
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
0min
Celkový čas
10min
Porce
Nutriční hodnoty
0
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Vezmeme rajče s pevnou slupkou, omyjeme ho a otřeme. Pak ostrým tenkým nožem (například na krájení sýra), nejlépe s pilkou, začneme odkrajovat tenkou slupku. Začínáme na špici rajčete, a to tak, že nejprve vykrojíme - ale nedokrojíme, kolečko a plynule pokračujeme po obvodu rajčete (jako když chceme oloupat jablko). Když máme dlouhý pás slupky, tak ji začneme smotávat, a to tak, že končíme u začátku, tj. u nedokrojeného kolečka, které pod namotanou slupku podsuneme. Tím celou růžičku zpevníme. Pak už ji jen použijeme - v podstatě jako jedlou dekoraci na cokoli, například do obložené mísy, k minutce...
Ajaja02. 03. 2010
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.