Studený jahodový dort
Obtížnost
Čas přípravy
2h 20min
Čas vaření
4min
Celkový čas
2h 24min
Porce
Nutriční hodnoty
80
kalorií
12.0g
cukrů
2.0g
tuků
2.0g
bílkovin
Příprava
Dortovou formu vyložíme dětskými piškoty. V hrnci přivedeme k varu 400 ml mléka smíchaného s cukrem. Zbývající mléko rozmícháme s pudinkovým práškem. Nalijeme ho do vroucího mléka a mícháme, dokud směs nezhoustne. Horký pudink pomalu nalijeme do formy na piškoty a necháme pár minut vychládnout. Čerstvé jahody zbavíme stopek, nakrájíme na čtvrtinky a rovnoměrně rozdělíme na ztuhlý pudink. Zalijeme dortovým želé připraveným dle návodu na sáčku. Hotový moučník ozdobíme zbývajícími jahodami a dáme na 2 hodiny do chladničky.
Zdenka Obertová29. 11. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.