Vanilková Panna cotta
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
15min
Celkový čas
35min
Porce
Nutriční hodnoty
124
kalorií
0.0g
cukrů
5.0g
tuků
7.0g
bílkovin
Příprava
Želatinu necháme ve vodě nabobtnat. Mléko, smetanu, otevřený vanilkový lust a cukr přivedeme do varu. Mléčnou směs odstavíme, vyškrábeme vanilková semínka do mléka a lusky odstraníme. Želatinu vyjmeme z vody a rozpustíme v mléce.
Připravíme si formičky na panna cottu (podle množství můžete i formičku na hřbet), vypláchneme je studenou vodou a ihned naplníme teplou smetanou. Základ dezertu dáme nejméně na 4 hodiny do lednice vychladit. Po vychladnutí vyjmeme dezert s formičky za pomocí nože. Jednotlivé porce zdobíme kousky drobného ovoce.
Božské_jídlo15. 11. 2012
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.