Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Vanilková panna cotta s jahodovou omáčkou

Obtížnost Čas přípravy
6h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
7min 6h 7min
Nutriční hodnoty
248 kalorií 10.0g cukrů 3.0g tuků 2.0g bílkovin

Příprava

Do nádoby dáme 2 lžíce vody a vsypeme želatinu. Necháme 5 min. absorbovat vodu do želatiny. Připravíme si nádoby 125 ml, které vymažeme olejem. V hrnci pomalu zahříváme smetanu spolu s cukrem a vanilkovým luskem na středním plamenu. Za občasného promíchání necháme přijít k varu. Přidáme želatinu a 2 min. povaříme, aby se želatina rozpustila. Směs se musí přecedit a takto připravenou směs vlijeme do připravených nádob. Je důležitě, aby se panna cotta dala na 6 hodin chladit, aby se zpevnila.
Jahodová omáčka: Čerstvé a omyté jahody nakrájíme na kousky, svaříme popřípadě i rozmačkáme, přidáme cukr a lehce povaříme. Před servírováním panna cotty vyndáme z lednice a vyklopíme na talíř, polijeme vychlazenou (na pokojovou teplotu) jahodovou omáčkou.


Přidat na Pinterest
Barbora Šumná

26. 04. 2013, Recept navštíven: 2158x

Podobné recepty


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý recept na pannacottu

10. 01. 2016, 16:29

Přidat komentář

Facebook komentáře