Vanilková panna cotta s jahodovou omáčkou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Do nádoby dáme 2 lžíce vody a vsypeme želatinu. Necháme 5 min. absorbovat vodu do želatiny. Připravíme si nádoby 125 ml, které vymažeme olejem.
V hrnci pomalu zahříváme smetanu spolu s cukrem a vanilkovým luskem na středním plamenu. Za občasného promíchání necháme přijít k varu. Přidáme želatinu a 2 min povaříme, aby se želatina rozpustila. Směs se musí přecedit a takto připravenou směs vlijeme do připravených nádob.
Je důležité, aby se panna cotta dala na 6 hodin chladit, aby se zpevnila.
Jahodová omáčka: čerstvé a omyté jahody nakrájíme na kousky, svaříme popřípadě i rozmačkáme, přidáme cukr a lehce povaříme. Před servírováním panna cotty vyndáme z lednice a vyklopíme na talíř, polijeme vychlazenou (na pokojovou teplotu) jahodovou omáčkou.
Šéfredaktor26. 04. 2013
Další recepty
Recenze
Přidat recenzicibulinecka 19. 10. 2020, 02:21