Vanilková panna cotta s jahodovou omáčkou

Obtížnost

Čas přípravy

6h 0min
Čas vaření
7min

Celkový čas

6h 7min

Porce


Nutriční hodnoty

248 kalorií
10.0g cukrů
3.0g tuků
2.0g bílkovin


Příprava

Do nádoby dáme 2 lžíce vody a vsypeme želatinu. Necháme 5 min. absorbovat vodu do želatiny. Připravíme si nádoby 125 ml, které vymažeme olejem. V hrnci pomalu zahříváme smetanu spolu s cukrem a vanilkovým luskem na středním plamenu. Za občasného promíchání necháme přijít k varu. Přidáme želatinu a 2 min. povaříme, aby se želatina rozpustila. Směs se musí přecedit a takto připravenou směs vlijeme do připravených nádob. Je důležitě, aby se panna cotta dala na 6 hodin chladit, aby se zpevnila.
Jahodová omáčka: Čerstvé a omyté jahody nakrájíme na kousky, svaříme popřípadě i rozmačkáme, přidáme cukr a lehce povaříme. Před servírováním panna cotty vyndáme z lednice a vyklopíme na talíř, polijeme vychlazenou (na pokojovou teplotu) jahodovou omáčkou.

přidejte na:
Barbora Šumná

26. 04. 2013

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
dobrý recept na pannacottu

10. 01. 2016, 16:29

Přidat komentář
Chybí obrázek
Dobrý den, používáte želatinové plátky nebo prášek? A jaké množství/velikost platků?

Stefinka 30. 07. 2018, 20:31

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.