Vánoční likér

Obtížnost

Čas přípravy

3h 0min
Čas vaření
0min

Celkový čas

3h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

1504 kalorií
0.0g cukrů
15.0g tuků
15.0g bílkovin


Příprava

Nejdříve si uvaříme 2 konzervy salka. Uzavřené vložíme do hrnce s vodou, tak, aby byly potopené, vaříme 2,5 - 3h tak, aby voda mírně bublala a konzervy byly stále ponořené. Poté necháme vychladit. V 0,5l mléka uvaříme mandlový puding, nesladíme. Když nemáme mandlový, můžeme nahradit karamelovým. Do pudinku vmícháme asi půl lahve rumu, rychleji zchladne a nevytvoří se škraloup. Vše nalijeme do mixéru a smícháme, tak aby se salko dobře promíchalo. Množství rumu je dle chuti. Nalijeme do uzavíratelných lahví a necháme uležet asi 14dní. Mezitím můžeme ochutnávat, jestli se nám likér povedl.

přidejte na:
Chybí obrázek

24. 11. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
vyborný vonavý liker

29. 11. 2016, 20:19

Přidat komentář
veka
Tento recept už jsem sem ukládala. Já ho mám jako domácí bejlís.

veka 24. 11. 2009, 22:13

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.