Vánoční likér
Obtížnost
Čas přípravy
3h 0min
Čas vaření
0min
Celkový čas
3h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
1504
kalorií
0.0g
cukrů
15.0g
tuků
15.0g
bílkovin
Příprava
Nejdříve si uvaříme 2 konzervy salka. Uzavřené vložíme do hrnce s vodou, tak, aby byly potopené, vaříme 2,5 - 3h tak, aby voda mírně bublala a konzervy byly stále ponořené. Poté necháme vychladit. V 0,5l mléka uvaříme mandlový puding, nesladíme. Když nemáme mandlový, můžeme nahradit karamelovým. Do pudinku vmícháme asi půl lahve rumu, rychleji zchladne a nevytvoří se škraloup. Vše nalijeme do mixéru a smícháme, tak aby se salko dobře promíchalo. Množství rumu je dle chuti. Nalijeme do uzavíratelných lahví a necháme uležet asi 14dní. Mezitím můžeme ochutnávat, jestli se nám likér povedl.
kamsilka24. 11. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.