Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Vánoční likér

Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 3h 0min , Čas vaření: 0min
Celkový čas: 3h 0min , porce

1504 kalorií, 0.0g cukrů, 15.0g tuků, 15.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Nejdříve si uvaříme 2 konzervy salka. Uzavřené vložíme do hrnce s vodou, tak, aby byly potopené, vaříme 2,5 - 3h tak, aby voda mírně bublala a konzervy byly stále ponořené. Poté necháme vychladit. V 0,5l mléka uvaříme mandlový puding, nesladíme. Když nemáme mandlový, můžeme nahradit karamelovým. Do pudinku vmícháme asi půl lahve rumu, rychleji zchladne a nevytvoří se škraloup. Vše nalijeme do mixéru a smícháme, tak aby se salko dobře promíchalo. Množství rumu je dle chuti. Nalijeme do uzavíratelných lahví a necháme uležet asi 14dní. Mezitím můžeme ochutnávat, jestli se nám likér povedl.

kamsilka

24. 11. 2009, Recept navštíven: 2830x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Vánoční likér

Vánoční likér

Nejdříve si uvaříme 2 konzervy salka. Uzavřené vložíme do hrnce s vodou, tak, aby byly potopené, vaříme 2,5...

Zobrazit všechny podobné recepty k Vánoční likér Link-arrow

Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný vonavý liker

29. 11. 2016, 20:19

Přidat komentář
veka
Tento recept už jsem sem ukládala. Já ho mám jako domácí bejlís.

veka 24. 11. 2009, 22:13

Facebook komentáře