Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Vánoční likér

Obtížnost Čas přípravy
3h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
0min 3h 0min
Nutriční hodnoty
1504 kalorií 0.0g cukrů 15.0g tuků 15.0g bílkovin

Příprava

Nejdříve si uvaříme 2 konzervy salka. Uzavřené vložíme do hrnce s vodou, tak, aby byly potopené, vaříme 2,5 - 3h tak, aby voda mírně bublala a konzervy byly stále ponořené. Poté necháme vychladit. V 0,5l mléka uvaříme mandlový puding, nesladíme. Když nemáme mandlový, můžeme nahradit karamelovým. Do pudinku vmícháme asi půl lahve rumu, rychleji zchladne a nevytvoří se škraloup. Vše nalijeme do mixéru a smícháme, tak aby se salko dobře promíchalo. Množství rumu je dle chuti. Nalijeme do uzavíratelných lahví a necháme uležet asi 14dní. Mezitím můžeme ochutnávat, jestli se nám likér povedl.


Přidat na Pinterest
kamsilka

24. 11. 2009, Recept navštíven: 3139x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný vonavý liker

29. 11. 2016, 20:19

Přidat komentář
veka
Tento recept už jsem sem ukládala. Já ho mám jako domácí bejlís.

veka 24. 11. 2009, 22:13

Facebook komentáře