Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Bramborové medaile

Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 15min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 45min , porce

710 kalorií, 0.0g cukrů, 0.0g tuků, 20.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky cca 3-4 mm, pak je rozložíme na plech a pečeme v troubě, dokud nezezlátnou a nenafouknou se. Jsou výbornou přílohou k masitým jidlům, kdy plnohodnotně nahradí hranolky, přitom jsou mnohem méně kalorické.
Brambory není třeba solit ani kořenit, chuť jim dodávají minerály v nich obsažené.

Ajaja

07. 12. 2009, Recept navštíven: 3039x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Obyčejné bramborové knedlíky

Obyčejné bramborové knedlíky

Neoloupané brambory uvaříme. Necháme trochu vychladnout a nastrouháme na jemno. Smícháme se solí, vejci, mo...

Bramborové knedlíky ze syrových a vařených brambor

Bramborové knedlíky ze syrových a vařených brambor

Syrové brambory oloupeme, omyjeme a nstrouháme na jemném struhadle. Vodu z brambor mírně slijeme. Vařené a ...

Smažené bramborové knedlíčky do polévky

Smažené bramborové knedlíčky do polévky

Brambory oloupeme, omyjeme, uvaříme a nastrouháme na jemném struhadle. 30 g másla utřeme se žloutkem, přidá...

Bramborové hranolky

Bramborové hranolky

Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na hranolky (středně silné proužky). Nakrájené hranolky opláchneme ...

Bramborové krokety

Bramborové krokety

Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a propláchneme ve studené vodě. Poté je vložíme do osolené vody a v...

Zobrazit všechny podobné recepty k Bramborové medaile Link-arrow

Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
oblíbené pečené brambory, posypala bych je saturejkou
Přidané ingredience: saturejka

29. 05. 2014, 07:38

Přidat komentář
Ajaja
Pokud je připravujete v mikrovlnce v programu "crisp", tak jsou hotové během cca 1O minut

Ajaja 27. 12. 2009, 09:59

tepito
Brambory miluji ve všech podobách-takto je dělám jako mlsku k televizi.Jen osolím,popř.potřu rozetřeným česnekem.Peču je na peč.papíru.

tepito 29. 01. 2010, 15:41

Ajaja
Když je u nás chce mocímermo někdo ochutit, tak je - když jsou hotové, lehce posypu kořením na americké brambory....

Ajaja 29. 01. 2010, 16:49

tepito
To moc nemusím-lepší je provensálské.

tepito 29. 01. 2010, 17:19

Ajaja
Já ani směsku nemusím, mně stačí obyčejný tymiánek či dobromysl, zvláště když jsou čerstvé...

Ajaja 30. 01. 2010, 12:58

tepito
A čerstvá majoránka...Mám ji na záhonku a vždy ,když jdu kolem,tak neodolám a kousek si zobnu.

tepito 30. 01. 2010, 13:16

Ajaja
Nakonec - ona stačí i obyčejná pažitka. Ale já je mám fakt nejradši jen tak, bez ničeho, opravdu je ani nesolím - stačí jen ty minerály v nich, tedy přirozená slanost.

Ajaja 30. 01. 2010, 20:45

tepito
Bez soli-to by u nás neprošlo.Muž má rád vše přesolené.

tepito 31. 01. 2010, 06:32

Ajaja
Já zase odjakživa kvůli ledvinám málo solím, rodina už přivykla, takže nám to stačí. Ale babička taky přisoluje... Ale to je asi to nejmenší, každý si to může dochutit k obrazu svému, aby to jeho jazýčku vyhovovalo.

Ajaja 31. 01. 2010, 15:39

tepito
Já taky moc nesolím-ale manžel vše dosoluje a láteří,že solím málo.

tepito 31. 01. 2010, 15:44

Ajaja
Tak to jsem ráda, že já to zregulovala včas... Vždyť jde o zdraví

Ajaja 31. 01. 2010, 18:05

tepito
Je zdraví jako řípa-celá jejich rodina se dožívá skoro 100.

tepito 31. 01. 2010, 19:28

Ajaja
I já si slibuji, že se to významně projeví. Pořád mi přijde zdravější dát si brambor takto, než se krmit hranolky...

Ajaja 02. 03. 2010, 17:27

Sonia005
No Ajajo, to by mě zajímalo, jak to děláte na tom pečícím papíře????Já to včera zkusila a všechny se mi k papíru samozřejmě přilepily :-/ Ale jinak byly skvělé....

Sonia005 01. 12. 2010, 12:42

Ajaja
Nic nedělám - prostě je nakrájím a rozložím. Pak je stačí jen setřepat a někdy sem tam některý odloupnout, ale bez jakýchkoliv následků.... A fakt nám chutnají, považuji to za dobrou náhražku nezdravých hranolků... Tak jsem ráda, že chutnaly i Vám...

Ajaja 01. 12. 2010, 21:37

Facebook komentáře